Politika

Fodor Gábor visszatalált a gyökereihez: döbbenetes, miket hordott össze Orbán szennylapjában

MTI Fotó: Kovács Attila

Fodor a kormánypárti Magyar Nemzetnek adott interjút. Az egykori liberális Fideszből indult, később az SZDSZ és a Liberálisok színeiben politizáló bukott politikus az interjúban, miután kiselőadást tartott arról, mit jelent a liberalizmus, és miért érti azt félre rendszeresen a kormány propagandája, úgy fogalmazott, bár sok mindenben nem ért egyet a Fidesszel, és alapvetően ellenzi az illiberalizmus gondolatát, azt azonban





VISSZA KELL UTASÍTANIA, HOGY DIKTATÚRA ÉPÜLNE MAGYARORSZÁGON.

 

Egészen pontosan azt állította, hogy

„NEM AZÉRT NYERT A FIDESZ EGYMÁS UTÁN HÁROMSZOR KÉTHARMADDAL, MERT DIKTATÚRA VAN, HANEM MERT NEKIK SZAVAZTAK BIZALMAT AZ EMBEREK”.

 

Hozzátette: elszánt ellenfele az illiberális államnak, amit a Fidesz épít, nem ért egyet például az alkotmány és a választójogi törvény konszenzus nélküli átalakításával, a játékszabályok önkényes megváltoztatásával, a NER-t viszont ennek ellenére sem tartja diktatúrának. Ő ugyanis élt egy igazi diktatúrában, a ’80-as években, ezért tudja, milyen az, amikor “nincsenek szabad választások, s az ember nem mondhatja el a véleményét, mert letartóztatás jár érte”.

Fodor az interjúban az ellenzék jelenlegi helyzetére is kitért. Az LMP-ről azt mondta, “vegetál”, a Jobbik “felszámolja önmagát”, az MSZP pedig “reménytelen helyzetben próbálkozik”. A Momentum szerinte még mindig “nem képes definiálni önmagát”, sikerük csupán annak köszönhető, hogy “fiatalok, és még nem voltak kormányon”. Gyurcsányról azt mondta, “baloldali politikus, semmi köze nincs a liberalizmushoz”, a Fodor után a Liberálisok elnökségét átvevő Bősz Anettről, aki csatlakozott a DK parlamenti frakciójához, pedig azt mondta, ő képviseli a DK “liberális szárnyát”.

 





Karácsony Gergelyről és a fővárosi vezetésről sem volt sokkal pozitívabb véleménnyel, úgy próbálta beállítani őket, mintha nem lennének eléggé cselekvőképesek. Úgy fogalmazott, “városvezetőként türelmet kell adni nekik”, hiába “láthatóan tapasztalatlanok”,

“DE LASSAN JOGGAL VÁRJA A KÖZÖNSÉG, HOGY ELJÖTT A TETTEK IDEJE”.

 

Fodor szerint bár voltak alaptalan és méltánytalan vádak a fővárossal szemben, “mára viszont eltelt annyi idő, hogy a közönség a kommunikáción túl cselekvést várjon a fővárostól”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top