Politika

Eddig 302 milliót fizetett ki a BKK egy olyan projektért, ami másfél éve nem létezik

Befogadott 302 millió forintnyi számlát Budapesti Közlekedési Központ (BKK) úgy, hogy a projekt, amire szerződtették a céget, megszűnt – számol be a furcsaságról a G7.hu. A portál szerint





jóval a projekt megbukása után is havi 18 millió forintot kapott a Zöld Terasz Kft.,

hogy tanácsokat adjon az e-jegyrendszerhez. A 2005-ben eredetileg ingatlanforgalmazásra alapított, később mérnöki profilra átálló társasággal először 2015 novemberében kötöttek szerződést mérnöki szolgáltatásokra – írja a lap –, akkor még az aSecurIT Kft.-vel együtt. Verseny nélkül választotta ki őket a BKK.

 

A BKK 2016 októberében szerződött le immár csak a Zöld Terasz Kft.-vel egy közbeszerzés eredményeként. Ennek tárgya az „AFC (elektronikus jegyrendszer) Projekt megvalósításához kapcsolódó független mérnöki feladatok ellátása” lett. A szerződést 18 hónapra kötötték meg, 12 hónap opcióval. Tehát eredetileg lejárt volna 2018 áprilisában.

Csakhogy az opciót úgy foglalták a szerződésbe, hogy az automatikusan meghosszabbodik,

ha az e-jegy projektet nem adják át a Zöld Terasztól független ok miatt. A dolog valamiért nem haladt, a cég pedig külön levelet írt a BKK-nak, hogy jelezze, a csúszás nem miattuk van, így aztán 2019 tavaszáig meghosszabbodott a szerződés.

A havi 18 milliós szerződést a lejárta előtt, tavaly februárban ismét meghosszabbították, idén június közepéig.

 

A szerződés hosszabbítása azért különösen érdekes a G7 szerint, mert a BKK vezetése 2018 novemberében felmondta a kontraktust az e-jegy megvalósításával megbízott német céggel, a Scheidt & Bachmann-nal. Vagyis akkor már a portál szerint teljesíteni sem tudta megbízását a kft., mert hiányzott a kivitelező, akinek a munkáját ellenőrizhették volna.






 

Másfél évig fogadott hát be számlákat a BKK úgy, hogy maga a projekt már megszűnt. Az elmúlt öt évben 760 millió forintot fizettek ki a cégnek, aminek alig volt más bevétele.

 

A Zöld Terasz tulajdonosa egyébként Megyesi László, akinek a G7 szerint több ingatlanos cége is volt, ezek között számos felszámolás és kényszertörlés alatt áll.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top