Politika

Meghosszabították Töröcskei István letartóztatását, akár húsz évet is kaphat, ha bűnösnek találják

168ora.hu

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozásban a letartóztatásba került három gyanúsított kényszerintézkedésének meghosszabbítását indítványozta, a bíróság elsőfokon a kényszerintézkedéseket meghosszabbította három hónappal.






 

168ora.hu

 

A megalapozott gyanú lényege szerint egy kisebbségi állami tulajdonban lévő pénzintézet hitelkihelyezései kapcsán egy bűnszervezet jött létre, amelyben a pénzintézet – közvetett többségi tulajdonosa – és felesége töltött be vezető szerepet. A bűnszervezet a hiteleket kihelyezte abban az esetben is, ha egyébként a hitelt igénylő gazdasági társaság hitelhez nem juthatott volna.

 

A hitelhez jutó gazdasági társaságok a felvett összeg döntő hányadát rövid időn belül különböző gazdasági társaságok közbeiktatásával előre meghatározott módon átutalták a közvetett tulajdonos többségi tulajdonában lévő cégnek. A hitelt felvett gazdasági társaságok a hiteleket nem fizették vissza, a hitelekből végül a pénzintézet közvetett tulajdonosának cége gazdagodott.

A bűnszervezet által okozott vagyoni hátrány meghaladja a hatmilliárd forintot.

 

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség indítványa alapján az ügyben két férfi és egy nő került letartóztatásba.

 






A nyomozó ügyészek indítványt tettek a három gyanúsított letartóztatásának 2020. október 18-áig történő meghosszabbítása iránt, mivel – álláspontjuk szerint – a terheltek eljárásbeli jelenléte és a bizonyítás zavartalansága csak így biztosítható.

 

A nyomozási bíró az ügyiratok alapján megállapította, hogy a gyanú továbbra is megalapozott, a nyomozás soronkívüliségé biztosítva van, és mindhárom gyanúsított letartóztatását meghosszabbította 2020. október 18-ig.

Töröcskei István korábban az Államadósság Kezelő Központot vezette évekig, ezt követően a Széchenyi Bankot vezette, ahol a gyan szerint a bűncselekmények történhettek. A pénzintézetbe hárommilliárd forinttal az állam is beszállt és tulajdonos is lett kisebbségben.

 

Mivel bűnszervezeti elkövetéssel gyanúsítják, ezért – ha beigazolódik a gyanú – akkor

akár 20 év szabadságvesztést is kaphat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top