Politika

Szlávik János szerint indokolt lenne szigorítani a maszkhasználaton, de egyelőre nem várható nagyobb hullám

168ora.hu

Teljesen indokoltnak tartja a maszkivselés használatának szigorítását – mondta el Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az ATV Heti napló című műsorában. A doktor szerint nálunk a járványügyi helyzet még nem indokol kifejezett szigort, korlátozások bevezetését, de a szakértők által javasolt intézkedéseket komolyan kell venni. 






 

A főorvos szerint az országban kialakult gócpontokat tudják kezelni – erről beszélt korábban egyébként Jakab Ferenc virológus is a 168 Órának.

 

Mint Szlávik kifejtette, most sokan félnek a vírus külföldről történő behurcolásától, amire azonban szerinte a karantén elegendő megoldás, ezzel megakadályozható a vírus terjedése.

 

Szlávik János szerint a magyar intézkedések szigorúbbak, mint amiket más országokban bevezettek, és emiatt a második hullám megelőzhető. A járvány terjedését pár héttel előbb jelző szennyvízadatok alapján a következő két hétben nem várható nagyobb hullám.






 

A főorvos beszélt arról, hogy a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma folyamatosan csökken, az elmúlt napokban pár tucat pácienst kellett ápolni, ugyanakkor két napja látványosan nő a regisztrált betegek száma, vasárnap 18 újabb fertőzöttet találtak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top