Politika

Orbán: “Azt a néhány libernyákot elviszem a hátamon”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

“Nem háborút nyertünk, hanem egy csatát. De azt a néhány libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, elviszem a hátamon” – jelentette ki Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban az EU-csúcsot értékelve. 





Azt is megmondta, hogy a következő évtizedben milyen miniszterelnökre lesz szükség Magyarországon, és miért.

92 óra munka, 12 óra pihenés, 0 óra szórakozás” – idézte Orbán Viktor Facebook posztját a maratoni EU-csúcsról Nagy Katalin műsorvezető és azt kérdezte tőle a ma reggeli rádióinterjúban, hogy milyenek voltak a háttértárgyalások/zárt ajtók mögötti megbeszélések, mert ez nem látszott.

 

Baj van, térdre eshetnek…

A miniszterelnök szerint az EU-csúcs fontos pillanat volt Magyarország történetében, de mind a 27 tagországéban is. Olyasmivel próbálkoztunk, amivel korábban nem – mondta. “Mert olyan volt az uniós helyzet, a járvány miatt is azzal fenyegetett, hogy néhány tagállam “térdre eshet”, egyes országoknak akár 130, 150, 160 százalékos az államadósság, ami már az adósrabszolgaságot megközelítő szint. Nagyon sok érdek van, nagyon nehéz megtalálni a nyugvópontot, mondta az EU-csúcsról, de mivel látszott, hogy “baj van”, azt “találtuk ki”, hogy ne csak egy 7 éves költségvetést alkossunk meg, hanem egy gazdaságmentő csomagot is” – tette hozzá.

 






A tárgyalások bonyolultságáról Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarországnak, és neki személyesen is szerencséje van, mert ő volt katona, a fél életét öltözőkben, edzőtáborokban töltötte, bírta az edzéseket, így most a tárgyalások “fizikai terhelését“, az alváshiányt is ő jobban bírta. Nem panaszkodni akart, amikor az alváshiányról posztolt a Facebook-oldalán, hanem azt akarta jelezni, ez biztatás volt, hogy helyt áll a magyar miniszterelnök – tette hozzá.

 

A magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális erők támadását – fogalmazott a miniszterelnök.

 

EP-“vétó”? Nem háborút nyertünk, csak csatát

Arra, hogy az Európai Parlament tegnap “megtagadta” az EU-csúcson született zárónyilatkozat szentesítését, Orbán Viktor azzal válaszolt, hogy “tudnunk kell, mi is történt“: bár mint mondta “euró-blabla nyelven fogalmazták meg” a kifogásaikat, de ez nem meglepő, hogy mert ott Soros György által irányított és fizetett, migránspárti erők vannak. Akik valójában azért elégedetlenek, mert a magyarok és a lengyelek – és a V4-ek -, visszaverték “a nemzetközi brigádok támadását“. Tipikusan olyan országokét, “akik azóta gyűlölnek minket“, hogy nem engedjük, hogy a Balkánról bejöjjenek a migránsok. “Gyűlölnek minket, nem túlzok” – tette hozzá a miniszterelnök.

Próbálkoznak, mert szorgalmas emberek, és a pénzükért meg kell dolgozni. Nem háborút nyertünk, hanem egy csatát. De azt a néhány libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, elviszem a hátamon” – jelentette ki Orbán Viktor.

De mint hozzátette, “a következő tíz évben sorozatosak lesznek ezek a támadások“. Ezért csak olyan miniszterelnöknek szabad az ország élén állnia az elkövetkező évtizedben, aki érti ezt az összefüggést és kiáll a magyar nemzeti érdekek mellett – jelentette ki.

“Kerestünk Magyarországnak 3 milliárd eurót”

Orbán Viktort a brüsszeli költségvetési sikereiről is kérdezte Nagy Katalin. A miniszterelnök ezúttal is azt mondta, hogy a tárgyalások során mintegy 3 milliárd eurós plusz költségvetési forrást sikerült kiharcolni, ami több mint 1000 milliárd forintot jelent. Ezzel egy, az uniós csúcs asztalán lévő igazságtalan javaslatot sikerült korrigálnia – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, ez alatt az 5 tárgyalási nap alatt természetesen ő tárgyalt, “de találékonyságból egy hadsereg állt” mögötte. Szerényen, de azt kell mondania, ez a csapat szerzett 3 milliárdot, “kerestünk Magyarországnak 3 milliárd eurót” – fogalmazott. Azt is hangsúlyozta, hogy elutasítottak egy, számunkra kedvezőtlen bizottsági javaslatot, hogy a jogállamiság kérdését összekössék az EU-költségvetési források kifizetésével.






 

“Mi legalább annyit keressünk rajtuk, mint ők rajtunk”

Egy Ursula von der Leyen-nyilatkozat/értelmezés kapcsán azt mondta: azt hagyják meg a nagyoknak, és Ursula von der Leyennek, ő és a közgazdászok másképp számolnak.

Ő úgy számol, hogy a külföldiek ide hozott pénze mennyi hasznot termel, mennyit visznek ki. “Mi legalább annyit keressünk rajtuk, mint ők rajtunk. Ez egy jó mérkőzés – lehet, hogy nem nyernek, de ők sem rajtunk”, most az egyensúlyra törekszünk – mondta a miniszterelnök. (atv.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top