Politika

Vizsgálatot helyezett kilátásba az Index kapcsán az Európai Bizottság a kormány propagandagyára ellen

Pestibulvar.hu

Alig két nap telt el azóta, hogy váratlanul kirúgták Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét, máris kezd nemzetközivé terebélyesedni a botrány a lap körül. Nemcsak Szijjártó Pétert kérték számon tegnap egy lisszaboni sajtótájékoztatóján (bővebben a külügyminiszter dührohamáról ITT), ma már az Európai Bizottság is megszólalt az üggyel összefüggésben. A Bizottság alelnöke, Vera Jourová a Politico tudósítása szerint





AGGODALMÁT FEJEZTE KI A PORTÁL TÖBB ÚJSÁGÍRÓJÁNAK FELMONDÁSA MIATT.

 

Jourová nem először szólalt meg a portál ügyében: július elején azt mondta, „nem szabad engedni, hogy a gazdasági nyomás politikai nyomásgyakorlást eredményezzen. A demokrácia nem működik szabad és független sajtó nélkül.”

 

Tegnap újra felhozta a portál ügyét, mondván, nagyon aggasztónak tartja a magyar média helyzetét, de főként azt, ami az Indexszel történik. Jourová az Index kapcsán azt is kilátásba helyezte, hogy a Bizottság

KI FOGJA VIZSGÁLNI A TÖBB MINT 400 KORMÁNYKÖZELI MÉDIUMOT TÖMÖRÍTŐ KESMA ÜGYÉT, MERT „NAGYON KOMOLYAN VESZIK EZT AZ ESETET”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top