Politika

Mélyütés: Népszavazással húzhatják át Orbán számítását

balramagyar.hu

Az MSZP elég keményen beakaszthat Orbánék legújabb bizniszébe, ugyanis három kérdéses népszavazást kezdeményez az ellenzéki párt a Balaton és Velencei tó védelmében – értesült a HírHugó.






 

Az MSZP már hetek óta gyűjti az aláírásait a Balaton védő petíciójukra, de most a párt elég keményen beakasztana Orbánék Balaton parti ámokfutásának:

Kunhalmi Ágnes online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az MSZP 3 kérdéses Balaton védő népszavazást kezdeményez.

 

Az első kérdés látszólag szimbolikus, arról szól, hogy ingyenesek legyenek a köztulajdonban álló strandok. A második és harmadik már kevésbbé: az MSZP népszavazással tiltaná be, hogy el lehessen adni a strandokat és azokat be lehessen építeni.

 

Íme, az MSZP 3 népszavazási kérdése:






Egyetért e Ön azzal, hogy a természetes tavak melletti, köztulajdonban álló fizetős strandokra történő belépésért ne kelljen belépő díjat fizetni?

Egyetért e Ön azzal, hogy az országgyűlés a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra a 2020 évi augusztus 1 napján fennálló állapothoz képest építési és változtatási tilalmat rendeljen el?

Egyetért e Ön azzal, hogy az Országgyűlés a köztulajdonban álló, a természetes tavak melletti strandokra elidegenítési és változtatási tilalmat rendeljen el?

Kunhalmi Ágnes elmondta, hogy reméli hogy a választási bizottság nem fog akadályokat gördíteni a kezdeményezésük elé. Ha a szocialisták 3 kérdéses népszavazása zöld utat kap, akkor 3 hónapjuk van arra, hogy közel 200 ezer aláírást gyűjtsenek össze a népszavazáshoz.

 

Forrás: HírHugó

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top