Politika

Gazdasági csoda: harminchárom munkanélküli van Felcsúton, de közmunkás egy se

168ora.hu

Harminchárom álláskeresőt tartanak számon Felcsúton az Mfor cikke szerint, amit a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataiból készített. A faluban 1277 munkaképes ember van, vagyis a helyi munkaképes korú lakosság mindössze 1,8 százalékának nincs állása.

A járvány kezdete óta 23-ról 33-ra nőtt az állás nélküli felcsútiak száma – ez 43 százalékos növekedést jelent, de egy ennyire alacsony bázisról indulva még mindig azt jelenti a szám, hogy kiemelkedően jó az arány más falvakhoz képest.

 

A közfoglalkoztatás területi statisztikái szerint pedig az év első öt hónapjában egyetlen közmunkás sem volt Felcsúton. Ilyenre korábban nem volt példa, egy közmunkást még tavaly is foglalkoztattak, a csúcsévben, 2016-ban pedig 16-an voltak.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top