Politika

Kiderült a fideszes kísérlet! Orbánék le akarják hallgatni, mi szól a fülhallgatónkban!

Pestibulvar.hu

Orbánék már azt is tudni akarják, hogy mit hallgatunk az utcán a fülhallgatónkban! Ez úgy derült ki, hogy a Népszava észrevette: a Médiahatóság (NMHH) pályázatot írt ki egy olyan műszaki mérés tömeges tesztelésére, amellyel





AZT AKARJÁK LEHALLGATNI, HOGY KI MIT HALLGAT AZ AUTÓJÁBAN, VAGY A FÜLHALLGATÓJÁBAN!

 

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent kiírás szerint az NMHH 125 millió forintot szánna ezekre a kísérletekre. A hatóság szerint ők csak arra kíváncsiak, hogy kinek melyik rádióadót a kedvence, csakhogy ez a magyarázat enyhén szólva is sántít.

CSAKHOGY A RÁDIÓHALLGATOTTSÁG MÉRÉSÉRE JÓL BEVÁLT MÓDSZEREK VANNAK!

 

Ilyen például a telefonos interjú vagy az önbevalláson alapuló naplózás. A Médiahatóság most mégis laboratóriumi körülmények között vizsgálná, hogyan lehet nagy zajban is kiszűrni a a fülhallgatókból vagy autórádiókból kiszűrődő hangokat. Az NMHH azt is vizsgálná, hogy a lehallgatott hangok mennyire azonosíthatóak, ha a hangot kibocsájtó eszköz táskában, zsebben, autóban van, illetve ha a felhasználó ül, mozog, vagy zenés helyen van.

Tán mondani sem kell, hogy ez a vizsgálat több szempontból is aggályos. Egy, a  Népszavának névtelenül nyilatkozó stúdiómérnök szerint ugyanis ha a technológia a fülhallgatóból kiszüremlő zörejt is képes lesz azonosítani, akkor

BÁRMILYEN MAGÁNBESZÉLGETÉST LE TUDNAK MAJD HALLGATNI!

 






„Amihez kellene egy másik szoftvert is barkácsolni, és nem is olyan kifinomult technológia, mint a titkosszolgálatoké, de használható” – állítja a szakértő, aki szerint a módszer bevezetése százmilliókba is kerülhet – ha abból indulunk ki, hogy csak a tesztelésére 125 millió forintot szánnak.

 

A Népszava a lehallgatási aggályokkal kapcsolatos kérdéseivel megkereste a Médiahatóságot, de egyelőre még nem kapott választ. Addig is azonban jó, ha minél többen értesülnek erről a gyanús kísérletről…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top