Politika

Tovább gyűrűzik a botrány – Elképesztő részletek derültek ki!

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc egy 'sportlétesítményben' // kép: nol.hu

Tavaly, karácsony előtt egy nappal jelentette be a kormány, hogy az állami energetikai vállalata, az MVM, megvásárolja a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől. Az MSZP már akkor is úgy gondolta, a 17,44 milliárdos vétellel nagyon rossz üzletet köt a kormány, de arra ami most kiderült, senki sem számított.






 

Az MSZP által megszerzett információk rávilágítottak, hogy nem 17,44 milliárd forintnyi közpénzt költöttek a Mészárostól megszerzett erőműre,

A VÉGÖSSZEG ELÉRHETI AKÁR A 75 MILLIÁRDOT IS!

 

A márciusban lezárt vásárlásnál kiderült, hogy az állami cég 17,44 milliárdot fizetett ki a Mátrai Erőműért, és a mellette működő, biomasszát előállító Geosol Kft-ért. Az MSZP által napvilágra hozott dokumentumokból pedig most kiderült, hogy az MVM több mint négyszer ennyi pénz felszabadítását kérte az államtól, hogy az üzletet meg tudja kötni.

A vállalat vezetése ugyanis szükségesnek érezte, hogy megadjon egy 4,9 milliárd forintos tagi hitelt, melyet Mészáros magántőkealapjának fizettek ki, emellett pedig kellett még 26,4 milliárd forint tőkeemelés, és 26,4 milliárd forint áthidaló hitelkeret is annak érdekében, hogy működőképes maradjon az erőmű.

 

Az MVM az áthidaló hiteleket és a tőkeemelést az üzlet lezárulta utáni időszakra kérte a kormánytól, tehát lényegében ezek az összegek nem részei a vételárnak, de az állami cég vezetése összekapcsolta a pénz igénylését az adásvétellel.

 

A félelmek beigazolódtak, az eleve veszteséges üzemet az MVM összesen 75,14 milliárd forintért szerezte meg, ami egyáltalán nem mondható jó befektetésnek.






 

Nem mindenki járt azonban rosszul:

MÉSZÁROS LŐRINC ARÁNYTALANUL SOKAT KERESETT RAJTA, MÍG AZ ADÓFIZETŐK TÚL SOKAT BUKTAK. A KORMÁNY MÉGIS ELÉGEDETT!

 

A hitelről és tőkeemelésről szóló dokumentumokat kedd reggel hozta nyilvánosságra az MSZP honlapján Tóth Bertalan, a párt elnöke, miután közérdekű adatigényléssel fordult az MVM-hez. Az állami cég számos dokumentumot átadott az ellenzéki politikusnak, bár a legtöbb erősen hiányos volt, tele kitakarással, illetve visszatartott mellékletek sora korlátozza a nagy állami bevásárlás teljes megismerését – közölte a 444.hu.

 

Tóth Bertalan a hiányzó adatokért pert indít az MVM ellen, valamint a párt azt is bejelentette, hogy a részletes dokumentumok megismerését követően, tiltott állami támogatás miatt, panaszt fognak tenni az Európai Bizottságnál.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top