Politika

A fideszes képviselő szerint a gyöngyöspataiak most azt látják, hogy olyanok posztolnak a Facebookon köteg pénzzel, akiket ők elkövetőként ismernek

168ora.hu

A gyöngyöspataiak többségét, és azt merem mondani, az ország és a közvélemény többségét mélyen bántja ez a bírósági döntés, ami nem találkozott az igazságérzettel, ami túlzó, ami egyoldalú, ami elfogult – nyilatkozta a Fidesz országgyűlési képviselője, Horváth László az állami tévé kedd esti műsorában.






 

A politikus szerint az igazságérzetet „nem lehet se a szőnyeg alá, se a fal mögé letenni valahova a sarokba”.

– Most, hogy látják a gyöngyöspataiak, hogy végülis tényleg sikerült sikerre vinni ebben az egy esetben ezt a pénzszerző akciót, és látják, hogy olyanok posztolnak a Facebookon köteg pénzzel, akiket ők nem úgy ismernek, mint áldozat, hanem akiket úgy ismernek, mint elkövetők. Akikre úgy néznek rá, hogy ő miattuk nem lehetett se tanítani, se tanulni, miattuk kellett elhagyni az iskolát, tőlük kellett félni, ők nem jártak adott esetben iskolába. Azt mondják, hogy itt valami végletes félreértés történt

– sorolta a képviselő.

 

 

A gyöngyöspatai romáknak legkésőbb június 30-án meg kellett volna kapniuk azt a kártérítést, amelyet a helyi Nekcsei Demeter Általános Iskolában 2004 és 2012 között elszenvedett etnikai alapon történt szegregáció miatt ítélt meg nekik jogerősen a bíróság.






 

A gyöngyöspatai önkormányzatnak, illetve az általános iskolát jelenleg fenntartó Hatvani Tankerületnek együttesen csaknem 100 millió forintot kellene kifizetnie hatvan érintettnek, akiket éveken át jogellenesen különítettek el az iskolában, és alacsonyabb színvonalú oktatásban részesítettek.

 

Horváth László a térség fideszes országgyűlési képviselője július elején a saját közösségi oldalán jelentette be, hogy a tervek szerint augusztus végéig két részletben minden érintetthez el fog jutni az összeg. Közölte, hogy a kormány segít a településnek, és már elindult az az eljárás, amely biztosítja ezt a pénzügyi forrást.

 

(A 444 nyomán.) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top