Belföld

Több mint félmilliárd forintos kárt okozhattak a hétvégi esőzések, de sokan még a következő napokban jelenthetik a veszteséget

168ora.hu

Közel háromezer káresetet jelentettek be a három nagy biztosítónál a hétvégi esőzések után.





A Generali Biztosító azt közölte, hogy a társasághoz eddig csaknem 1600-an fordultak, és több mint 264 millió forint értékű kárról számoltak be. A társaság tapasztalatai szerint általában a veszteségek felét jelzik két-három napon, a többit pedig körülbelül egy héten belül, ezért később összességében 3000 esetnél nem számítanak többre, a teljes kárösszeg pedig 500 millió forint körül lehet.

 

Hozzátették, hogy a bejelentések többsége Zala megyéből érkezett, de Somogy, Csongrád és Békés megyéket is érintette a vihar.

 

A Groupama Biztosítóhoz eddig csaknem 800 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett. A dél-dunántúli településeket különösen hevesen érintették a hétvégi viharok, özönvízszerű esőzések.

 

A legtöbb esetet oda is Somogy és Zala megyéből jelentették be, de különösen sok ügyfele jelzett kárt Nagykanizsáról, valamit a Somogy megyei Böhönyéről is.

 

A bejelentések szerint a káresetek 46 százalékát felhőszakadás, 33 százalékát vihar, 18 százalékát pedig villámlás okozta. A károk átlagos becsült értéke 100 ezer forint, de vannak kiugróan magas, milliós nagyságrendű kárbejelentések is.






 

Vihar Somogyban – Károk Babócsán és közelében

Vihar Somogyban –- Károk Babócsán és közelében Fotó: Varga György

A Groupama szakemberei az eddigi tapasztalatok alapján arra számítanak, hogy a bejelentések száma 1000-1200 felett lesz, így a károk várható értéke a 100 millió forintot meghaladja majd.

 

Az Aegon Biztosító ügyfélszolgálatára csaknem 500 kárbejelentés érkezett kedd estig, a teljes kárösszeg megközelíti a 85 millió forintot. Az eddig regisztrált károk több mint 80 százaléka Somogy és Zala megyében történt, az átlagos kárérték meghaladja a 193 ezer forintot.

 

Az Aegon is arra számít, hogy a bejelentett károk száma és értéke tovább emelkedik a következő napokban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top