Politika

Pintér Sándor nem árulja el, hogyan jutott haza Kaleta Gábor Peruból

168ora.hu

Az MSZP-s Mesterházy Attilát élénken érdekli (ezzel nincs egyedül), miként jutott haza Kaleta Gábor Dél-Amerikából, ezért megérdezte a belügyminisztert, hogy





rendőrök kísérték-e Magyarországra Peruból a volt nagykövetet tavaly tavasszal?

– írja a 444.

 

Pintér Sándor erre mindössze annyit válaszolt, hogy az ügyet a Külügyi és a Nemzetbiztonsági bizottság tárgyalta részletesen,

igaz, zárt ülésen.

 

Kaleta Gábor hazatérését se a külügy, se a rendőrség, se az ügyészség nem verte nagy dobra. Arról többféle verzió is felmerült, hogy milyen segítséggel „menekítették” haza a nagykövetet. Az Index először azt írta, hogy a Terrorelhárítási Központ hozta őt haza, de a TEK ezt cáfolta. Pár nappal később a portál azt írta, hogy az Információs Hivatal munkatársai kísérték haza Kaletát. Polt Péter legfőbb ügyész viszont 2020. február végén azt válaszolta a DK képviselője, Vadai Ágnes érdeklődésére, hogy a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendelte el és folytatta le. A külüögyminisztérium júliis közepén azt közölte az RTL Híradóval, hogy két budapesti rendőr hozta haza Kaletát.






 

A volt nagykövet egy év felfüggesztettet és 540 ezer forintos pénzbüntetést kapott, miután egy nemzetközi pedofilhálózat felgöngyölítése közben kiderült, hogy 19 ezer pedofil tartalmú képet tárolt a laptopján. Kaleta enyhítésért fellebbezett.

 

A DK-s Vadai Ágnes viszopnt most megint megpróbálta kiffagatni Polt Pétert. Ő ezúttal az ítélettel kapcsolatban próbálta kifürkészni az ügyészség álláspontját.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top