Politika

Elképesztő, hogy mire költött a fideszes városvezetés a veszélyhelyzet idején!

Forrás: Facebook.com / Tarjáni István

A biatorbágyi lakók felháborodtak, mivel a fideszes városvezetés a megkérdezésük nélkül tervez felépíteni egy 300 fős lelátóval rendelkező műfüves focipályát. A település ellenzéki képviselői pedig arra panaszkodnak, hogy bár megkérdezte tőlük a polgármester, hogy mi a véleményük a beruházásról, az valójában csak egy színjáték volt, mivel addigra már megkötötték a szerződést. A településvezető szerint azonban minden a legszabályosabban történt.


 

A környéken élők szerint az önkormányzat teljesen kihagyta őket a döntésből, nem egyeztettek velük, sőt, korábban még a városvezetés is azon az állásponton volt, hogy a terület alkalmatlan egy ilyen beruházáshoz. A helyiek attól is tartanak, hogy ezáltal felbolydul a csendes környék élete.

 

“Az edzésre a szülők kihozzák a gyerekeiket, hazamennek, bevásárolnak, újra kijönnek értük, és hazaviszik. Tehát négyszer járják meg ezt az utat, ami nem kifejezetten arra való, hogy egy nagyobb forgalmat elbírjon. Az út bővítése a természet kárára mehet” – mondta az ATV Híradójának egy helyi lakos.

A környék lakosai mellett a környezetvédők sem örülnek a fideszes városvezetés által elindított beruházásnak. Szerintük épp a tervezett focipályától néhány 10 méterre található a Madár-forrás, ami ivóvíz-minőségű vizet tartalmaz. A zöld szervezetek attól tartanak, hogy emiatt a beruházás miatt szennyeződik majd be a természetes vízforrás.

A 422 MILLIÓ FORINTOS TELEK MEGVÁSÁRLÁSÁRÓL, AMI MAJD A FOCIPÁLYÁNAK ADHAT OTTHONT, A POLGÁRMESTER A VESZÉLYHELYZET MIATTI KÜLÖNLEGES JOGREND ALAPJÁN, EGY SZEMÉLYBEN DÖNTÖTT!

 

Az egyik önkormányzati képviselő elmondta, hogy május 13-án véleményezésre megküldték nekik a tervezetet, melyre ők egy nappal később válaszoltak, de ennek akkor már nem volt jelentősége! Lóth Gyula szerint a földhivatali nyilvántartásban látni, hogy

MÁR MÁJUS 13-ÁN, SÜRGŐSSÉGI ELJÁRÁS KERETÉBEN, SZÉLJEGYRE KERÜLT BIATORBÁGY ÖNKORMÁNYZATA, MINT VÁSÁRLÓ.

 

“Ezek után kikértük polgármester úrtól a szerződést, jegyzőasszony ezt 2-3 héttel ezelőtt el is küldte nekünk, és ebből egyértelműen látszik, hogy a szerződés aláírása 13-án megtörtént” – állítja Lóth Gyula, a Szövetség Biatorbágyért Egyesület képviselője,

TEHÁT AZ EGÉSZ VÉLEMÉNYEZÉS CSAK EGY SZÍNJÁTÉK VOLT, A FIDESZES VÁROSVEZETÉS MÁR KORÁBBAN ELDÖNTÖTTE, HOGY BELEVÁGNAK A BERUHÁZÁSBA.

 


A polgármester szerint minden törvényes volt, mivel ő megkapta a fideszes többség támogatását a projektre. “Nem véletlenül volt ez a sietség, ez nem az én döntésem volt, hanem 15-e volt a pályázat beadásának a határideje, és 14-én a földhivatalban ezt már be kellett, hogy jegyezzék, és nem szerettük volna az utolsó pillanatra hagyni, mert csak önkormányzati tulajdonú ingatlannal lehetett pályázni” – mondta az ATV-nek Tarjáni István.

 

Az ellenzék végül a kormányhivatalhoz fordult az ügyben, hogy megállapítsák, így is törvényes volt e az adás-vétel, választ azonban még nem kaptak, mivel az ilyen ügyeknek nincs határideje.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top