Politika

Kétszínű állásfoglalás – Így csinál hülyét mindenkiből a Fidesz!

Forrás: MTI / Európai Parlament / Jan Van de Vel

Miután a kínai kormány megsértette az emberi jogokat, csorbította Hongkong autonómiáját, valamint részben elnyomták az ujgur kisebbséget, június 19-én az Európai Parlament egy állásfoglalást fogadott el, melyben elítélik az ázsiai kormányt.






 

A megszavazott állásfoglalás felszólítja az EU-t, hogy a Kínával való tárgyalások során ezekre mindig térjen ki, és ez érvényes lesz a kereskedelmi szerződéseknél is.

AZ EP SZAVAZÁS JEGYZŐKÖNYVE SZERINT, EZT A FIDESZES EP-KÉPVISELŐK IS EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZTÁK!

 

(Bocskor Andrea, Deutsch Tamás, Gál Kinga, Győri Enikő, Gyürk András, Hölvényi György, Járóka Lívia, Kósa Ádám, Tóth Edina és Trócsányi László is támogatta a döntést.)

A jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy egyetlen magyar EP-képviselő sem szavazott a közös állásfoglalás ellen, és egy sem tartózkodott a kérdésben.

 

444.hu közlése szerint, Szél Bernadett független képviselő arra volt kíváncsi, hogy ha a Fidesz EP-képviselői elítélik a kínai kormányt, a magyar kormány felmondja-e, vagy a határozat értelmében átalakítja-e a Budapest – Belgrád vasútvonal építéséről Kínával kötött szerződést.

 






Az innovációs miniszternek feltett kérdésre a minisztérium válaszából kiderül, hogy nem módosítanak a szerződésen.

 

A független képviselő a külügyminisztert is megkereste azzal a kérdéssel, hogy lesz-e hatása a fideszesek által is támogatott közös EP állásfoglalásnak, a magyar kormány Kína-politikájára nézve.

 

Szél Bernadettnek végül Magyar Levente államtitkár válaszolt, miszerint minden külpolitikai döntésnél kizárólag a magyar érdeket tartják szem előtt.

FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY BRÜSSZELBEN ELÍTÉLTÉK A FIDESZ EP-KÉPVISELŐI A KÍNAI KORMÁNYT, IDEHAZA MÁR NEM NAGYON SZERETNÉNEK ÁLLÁST FOGLALNI A KÉRDÉSBEN,

továbbra is a keleti nyitást politikáját folytatják.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top