Politika

Lebukott a hazug propaganda – Megpróbáltak mindenkit átverni!

Fotó: Ronald Zak/PA

Orbán Viktor meglátogatta a sátoraljaújhelyi büntetés-végrehajtási intézményt, ahol a frissen beszerzett kínai maszkvarrógépet is szemügyre vette.





“EZREDES ÚR, MIT MONDTAK, MENNYIT GYÁRT EZ?” – KÉRDEZTE ORBÁN AZ INTÉZMÉNY PARANCSNOKÁTÓL, MIRE AZ RÁVÁGTA, HOGY “JELENTEM, 2,8 MILLIÓT EGY HÓNAPBAN”.

 

Hadházy Ákos parlamenti képviselő azonban rákérdezett, hogy két hónap alatt, mennyit sikerült legyártani a maszkokból. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának írásos válaszából kiderült, hogy gyakorlatilag behazudták csak a 2,8 milliós álomszámot.

 

444.hu közlése szerint, a független képviselő július 16-án érdeklődött az intézménynél levélben, ahonnan készségesen válaszoltak is a képviselőnek. A július 17-i adatok szerint 2020. május 25. óta már 869 340 maszkot gyártottak le, vagyis majdnem két hónap elteltével jóval kevesebbet, mint amennyit a miniszterelnök látogatása kapcsán mondtak.

“A KAMU SZÁM A MINISZTERELNÖK VICCES PROPAGANDA VIDEÓJÁBAN HANGZOTT EL TÖBBSZÖR IS. A PROPAGANDA MÉDIA, MINDEN TAGJA BUZGÓN HOZTA IS ÁPRILISBAN A NAGY HÍRT…”

– áll Hadházy Facebook bejegyzésében, majd hozzátette

 






“Több magyarázat lehet a blamázsra 1) a miniszterelnök képébe hazudott a börtönparancsnok (nem valószínű), 2) Orbán tudta, hogy a gép semmire sem jó, de szükség volt egy jól megtervezett propagandahírre és/vagy 3) a kínaiak tréfálták meg a nekik gazsuláló miniszterelnököt.”

 

A BV azzal indokolta az eltérést a bemondott szám és a gép gyártási kapacitása között, hogy a 2,8 milliót valójában a BV teljes gyártókapacitására értették. Ebből pedig az következne, hogy máshol is gyártanak nagy mennyiségben maszkokat, legalább havi 2,3 milliót.

 

Csakhogy, a BV állítása szerint ilyen gyártósor Sátoraljaújhelyen van, ahol azonban több mint másfél hónap alatt is csak 869 340 darabot sikerült legyártani. A BV válaszából az is kiderült egyébként, hogy a maszkok azóta is ott vannak elraktározva.

A Büntetés végrehajtás országos parancsnoka végül bevallotta, hogy a behazudott havi 2,8 millió, azaz összesen 9…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. augusztus 1., szombat

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top