Politika

Megduplázzák a családi pótlékot – de ne kezdjen még el örülni

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szeptembertől kezdődően lépcsőzetesen, fél évente 20 százalékkal emelik a családi pótlékot a következő két évben, ami örömteli hír a román szülőknek, ugyanis mindez Romániában történik,

NEM PEDIG AZ ÁLLÍTÓLAG  GAZDASÁGILAG KIVÁLÓAN TELJESÍTŐ MAGYARORSZÁGON!

 

A román rendelet indoklása szerint 3,6 millió gyermek támogatása kerülne veszélybe, ha a kormány azonnal megduplázná a családi pótlékot, ezért, hogy fenntartható legyen a családi pótlék emelése, a bukaresti kormány a lépcsőzetes bevezetéséről döntött.

 

Így a családi pótlék összege két év múlva éri majd el a mostani szint kétszeresét, a 300 lejt (21 600 forint) gyermekenként, illetve ennek a kétszeresét a két év alatti gyermekeknél. Magyarországon ilyen mértékű (nálunk egylépcsőben történt) emelés 2006-ban volt az MSZP kormányzása alatt. Azóta csak jelentéktelen mértékű, maximum az infláció hatásait enyhítő minimális emelések voltak.

Novák Katalin családügyi államtitkár meg is indokolta, miért nem nyúlnak a érdemben a családipótlék összegéhez, szerinte már így is nagyon sok minden jár alanyi jogon.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top