Politika

Egyre dagad a botrány – Fellázadtak az új kuratórium ellen

Forrás: Varga Mihály / Facebook.com

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) szenátusának közleménye szerint, ők is a sajtóból ismerték meg a leendő fenntartójukat irányító kurátorok névsorát.






 

Mint írták, a “névsor világossá tette, hogy a kuratórium megbízója sem a kurátorok személyére tett javaslatainkat, sem a kiválasztásukra kidolgozott szakmai szempontrendszerünket nem vette figyelembe. Szemben a korábban lebegtetett lehetőséggel az egyetem egyetlen képviselője sem kapott helyet a testületben”.

 

Kihangsúlyozták, hogy szerintük a kuratórium nem ismeri a SZFE valós működését.

“VIDNYÁNSZKY ATTILA SZEMÉLYÉBEN OLYAN ELNÖK KAPOTT FELHATALMAZÁST, AKI NYILATKOZATAIVAL ÉVEK ÓTA KÖVETKEZETESEN ÉS CÉLTUDATOSAN ROMBOLJA EGYETEMÜNK HÍRNEVÉT.

 

A kuratórium további tagjainak ugyanakkor nincs számottevő felsőoktatási tapasztalata.

 






Mindezek együttesen ismét azt bizonyítják, hogy esetünkben a modellváltás valódi célja nem az oktatás korszerűsítése, színvonalának emelése, hanem a minőséget és a hagyományokat semmibe vevő erőszakos térfoglalás, a szabad gondolat korlátozása.

 

Egy másik bejegyzésben pedig azt írták, hogy az SZFE hallgatói önkormányzata nem fogadja el az új kuratóriumot.

 

“A hallgatók által korábban megfogalmazott, a modellváltás megvalósulásához ELENGEDHETETLEN FELTÉTELEK egyike a következő: “Az öt tagú kuratóriumba 3 tagot az egyetem szenátusa, 2 tagot a minisztérium jelöl ki.” Az Információs és Technológiai Minisztérium az Egyetem szenátusa által szakmai szempontrendszer alapján összeállított listáról egyetlen jelölést sem vett figyelembe, és (a korábbi ígérettel ellentétben) az Egyetem egyetlen dolgozója sem kapott helyet a kurátorok között.

KEZDŐDIK! AZ SZFE HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATA AZ ÚJ KURATÓRIUMOT NEM FOGADJA EL: "A sajtóból értesültünk a Színház-…

Közzétette: Varga Mihály – 2020. augusztus 2., vasárnap

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top