Politika

Nekik ez is járt: VIP-gyerekmegőrző működött a Miniszterelnökségen

Pestibulvar.hu

Népszava derítette ki a Miniszterelnökség  szerződéslistájából,  hogy a tárca gondoskodott a munkatársak gyerekeinek VIP felügyeletéről a karantén alatt: négy óvónővel és két tanítónővel kötöttek szerződést gyerekfelügyeletére. Ez összesen 4,4 millió forintjába került az adófizetőknek.


 

A lap kérdéseire közölték, a megbízott pedagógusok tizenhat óvodás, valamint hét kisiskolás gyerekkel foglalkoztak, és ötfős csoportokban felügyeltek rájuk. Az is kiderült a válaszból, hogy az óvónők megbízatása március végétől május utolsó napjáig tartott, és havonta bruttó 300 ezer forintot kerestek, míg a két tanítónő március végétől június közepéig felügyelte a kormányzati munkatársak gyerekeit, havi bruttó 412500 forintért.

 

Azt értjük, hogy egy ország működése egy járványhelyzet idején sem állhat meg, sőt, bizonyos kormányzati területeknek megfeszített munkában kell ilyenkor dolgozni, ami nem kivitelezhető homeoffice-ban. Az viszont rejtély a számunkra, hogy

MIÉRT NEM JÁRT UGYANEZ A SZOLGÁLTATÁS AZ ORVOSOKNAK, ÁPOLÓKNAK, BUSZSOFŐRÖKNEK, ELADÓKNAK,

és sokaknak másoknak, akiknek szintén lehetetelen lett volna otthonról dolgozniuk? Azt is nehezen tudjuk megérteni, hogy amikor a minisztériumi dolgozók gyerekeiről van szó, akkor miért lehet tisztességes bért adni (egy Pedagógus I. fokozatba sorolt óvodapedagógus legalább 27 év jogviszonyban töltött idő után kapna ennyit), míg normál esetben csak ennek a töredékét?

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top