Politika

Lebukott a KSH – nagyon nem stimmel amit mondanak

MTI Fotó: Kovács Tamás

Mellár Tamás közgazdász, országgyűlési képviselő, a KSH korábbi elnöke mutatott rá a Klubrádiónak adott interjújában, hogy valami probléma van a KSH által közölt adatokkal, mert azok





a számok amiket nyilvánosságra hoztak egymásnak ellentmondanak!

 

Úgy tűnik, mintha valamiféle megfelelési kényszer működni a hivatalon belül. Például, Orbán Viktor megígérte, hogy annyi munkahelyet teremtenek, amennyi a válság miatt megszűnik. Ne csodálkozzunk, a KSH friss adatai pont ezt támasztják alá. Ugyanis májusról júniusra 58 ezerrel dolgoztak többen, és az egy évvel korábbinál mindössze 38 ezerrel kevesebb embernek volt munkája. Tehát itt körülbelül 1 százalékos csökkenésről beszélhetünk.

Ez még önmagában nem lenne érdekes, de ugyanennek a hivatalnak az adatai szerint az iparban 20-30 százalékkal is csökkent a termelés, az autóiparban pedig még többel. Ez pedig azt jelenti, hogy ha közel ugyanannyi ember dolgozik, de a termelés csak 70-80 százalékos, akkor

  1. vagy a termelékenység csökkent brutálisan, amire nem mutat semmi,
  2. vagy teljesen értelmetlen munkahelyek teremtődtek, pl. katonaság, közmunka, amire van esély,
  3. vagy egyszerűen kozmetikázták a számokat, amire sajnos szinténvan esély.

 

A másik ellentmondás, hogy ha csökkent a termelékenység, akkor

HOGYAN NÖVEKEDHETETT A REÁLKERESET A BEJELENTETT 5,1 SZÁZALÉKKAL?

 

Ilyen mértékű béremelkedés csak gazdasági fellendülés esetén szokott bekövetkezni. De akkor nem tudjuk eldönteni, hogy szárnyal a magyar gazdaság, vagy csökkent a termelés? E mellett az is nagy kérdés, ha az emberek ennyivel többet keresnek, azt hol költik el? Ugyanis, a kiskereskedelmi forgalom nem nőtt, az autópiac teljesen padlót fogott, az utazások pedig szinte lehetetlenek voltak.






 

Egyértelmű, hogy a KSH különböző számait ha egymás mellé pakoljuk, akkor kétségek merülnek fel, hogy melyik szám is az igaz, és melyik keletkezett megfelelési kényszerből, mert ezek, így együtt, nem lehetnek igazak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top