Politika

Soros György megtörte a csendet – Megnevezte Európa ellenségeit!

Pestibulvar.hu

Interjút készített a Népszava a kilencvenedik születésnapját ünneplő Soros Györggyel, aki főként az unió válságkezeléséről és jövőjéről mondta el a véleményét.






 

A Nyílt Társadalom Alapítványokat létrehozó magyar-amerikai üzletember szerint, a koronavírus-járvány miatt az egész világ egy olyan hatalmas krízist kénytelen átélni, amilyen a II. világháború óta nem volt.
Soros szerint Európát ez most érzékenyebben érinti mint az Egyesült Államokat, hisz hiába áll az USA élén egy “pökhendi szélhámos”, ott az erős alkotmány, valamint a fékek és ellensúlyok rendszere garanciát jelenthet “a történelem leghosszabb ideje működő demokráciájának” túlélésére.

“AZ EURÓPAI UNIÓ SOKKAL SÉRÜLÉKENYEBB HELYZETBEN VAN, MIVEL NEM KÉSZ FORMÁCIÓ. TOVÁBBÁ SOK ELLENSÉGE VAN MIND BELÜLRŐL, MIND KÍVÜLRŐL.”

– tette hozzá Soros.

Az Unió belső ellenségeinek azokat a mozgalmakat és politikai erőket nevezte meg, melyek “ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították”.

“KÉT ORSZÁGBAN EZEK AZ ERŐK LÉNYEGÉBEN ELFOGLALTÁK AZ ÁLLAMOT, ORBÁN VIKTOR MAGYARORSZÁGON, JAROSLAW KACZYNSKI LENGYELORSZÁGBAN.

 

Ez úgy történik, hogy közben Lengyelország és Magyarország az EU által folyósított strukturális támogatások legnagyobb kedvezményezettje” – mondta Soros, majd hozzátette, hogy jelenleg mégis leginkább Olaszország miatt aggódik, ahol csökkent Európa támogatóinak az aránya, és az eurózónában való maradás támogatottsága is visszaesett.

 






A belső ellenségek mellett a magyar-amerikai üzletember megemlítette, hogy szerinte kik ma az Unió külső ellenségei.

SZERINTE “SOKAN VANNAK, DE VAN EGY KÖZÖS JELLEMZŐJÜK: ELLENZIK A NYÍLT TÁRSADALOM ESZMÉJÉT.”

 

Egykor Oroszország volt a legnagyobb ellenség, de nemrégiben Kína lehagyta Oroszországot. Kína vezető szerepet tölt be a mesterséges intelligencia terén, amely az ellenőrzés eszközeit hozza létre. Ez utóbbiak hasznosak egy zárt társadalom számára, és halálos veszélyt jelentenek egy nyílt társadalomnak. Ez felborítja az erőviszonyokat a zárt társadalom javára.

JELENLEG KÍNA JÓVAL NAGYOBB FENYEGETÉST JELENT A NYÍLT TÁRSADALMAK SZÁMÁRA, MINT OROSZORSZÁG”

– tette hozzá Soros.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top