Politika

Egy év alatt 45 százalékot drágultak a gyümölcsök

168ora.hu

A friss hazai és a déligyümölcsök ára összesítve 44,9 százalékkal drágult tavaly júliushoz képest, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) fogyasztói árakról szóló gyorstájékoztatójában.






 

Az előző év júliusához viszonyítva az élelmiszerek összességében 7,8 százalékkal drágultak. A gyümölcsök mellett a sertészsiradék (16,4 százalék), illetve a párizsi felvágott és kolbász (16,1 százalék) volt a legdrágulóbb termék. A KSH kiemeli, a friss zöldség, a burgonya és a száraztészta ára csökkent.

 

A friss zöldség 5,9 százalékkal, a burgonya 3,4 százalékkal, a száraztészta ára pedig 0,8 százalékkal éves összevetésben. A gyümölcs-, zöldséglé, a tartósított hústalan ételek, a dió, mák, mogyoró, az édesipari lisztesáru és a bolti kávé ára nem nőtt jelentősen, míg a margarin és a bor átlagára stagnált.

 

A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 6,3 százalékkal drágultak, ezen belül a dohányáruk 9,7 százalékkal.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top