Politika

Erre nem számítottak: vészforgatókönyvet kell kitalálni

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Tragikus adatokat hozott napvilágra a KSH, amely minden eddigi várakozást megcáfol. Bár eddig a munkaügyi adatokban, a nettó bér növekedésben megpróbáltak pozitív képet sugározni, azonban minden eddigi -sokak által manipuláltnak- gondolt adat érvényét veszti a mostabi fényében. Ugyanis,





A 2008-AS VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁGHOZ KÉPEST NAGYJÁBÓL KÉTSZER NAGYOBB AZ IDEI GDP ZUHANÁS!

 

A második negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 13,5%-kal maradt el az egy évvel korábbi szinttől, és a zuhanás minden fő gazdasági területet érintett, ahogy a KSH fogalmaz közleményében: “a koronavírus okozta járvány miatt kialakult rendkívüli helyzet hatására a legtöbb nemzetgazdasági ág termelése visszaesett, a szolgáltatások és az ipar egyaránt nagymértékben hozzájárultak a gazdasági teljesítmény alakulásához.” Döbbenetes a kép:

Mindez rácáfol a kormányzati propaganda szárnyaló gazdaságról szóló híreire, és ekkora GDP visszaesésnél egyszerűen lehetetlen, hogy a nettó bérek akkora mértékben nőttek volna, mint ahogy azt a kormányzat állítja.

 






Sajnos, az év végéig ez a szám még tovább is romolhat, ha a koronavírus járvány második hulláma is keményebb intézkedéseket követel meg. Orbánéknak azonban úgy tűnik tervük sincs a gazdaság helyreállítására, hiszen

A GAZDASÁGVÉDELMI ALAP IS CSAK EGY NAGY KAMU VOLT,

költöttek belőle stadionokra, vadászkiállításra, űrkuttatásra, soha meg nem térülő vasútvonalra, csak arra nem amire kellett volna, gazdaságvédelemre. Félő, hogy évvégére még több ember veszítheti el a munkáját, tartalékait, ami társadalmi katasztrófához vezethet. Orbán eddig verhette a mellét, az elmúlt 10 év gazdasági fellendülésében még egy olyan futóbolonddal is könnyű volt a kormányzás mint Matolcsy, de most igazi szakértelemre lesz szükség. Felkészül: AZ ÚJRA EGYSÉGES ELLENZÉK!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top