Politika

Megszólalt a szakértő: ekkortól lehet újra kijárási korlátozásra számítani

Forrás: koronavirus.gov.hu

Aggasztó hírek érkeznek koronavírus fronton, itthon három havi csúcsot döntött az új fertőzöttek száma, és további emelkedés várható a szennyvízben mért örökítőanyagok mennyiségéből következtetve. Eközben szomszédainknál durva helyzet állt elő, sem Romániában, sem Horvátországban nem regisztráltak még ennyi új fertőzést, mint az elmúlt 24 órában, de Ausztriában sem sokkal jobb a helyzet.






 

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó virológus, Rusvai Miklós szerint járványtanilag a korlátozó intézkedések már most is indokoltak lennének, hiszen az elmúlt napon 45 új fertőzöttet találtak, ami meghaladja a március 28-i számot (43), amikor a magyar kormány kijárási korlátozást vezetett be. A szakértő szerint

ELKERÜLHETETLENEK LESZNEK AZ ÚJABB KORLÁTOZÁSOK, AMIKOR A NAPI FRISS ESETEK SZÁMA 60-80-RA, A NAPI HALÁLESETEK SZÁMA PEDIG NAPI 5-8 FÖLÉ EMELKEDIK.

 

Az operatív törzs közleménye szerint a cél az, hogy ne jusson el olyan szakaszba a járvány, hogy újra korlátozásokat kelljen bevezetni. Erre utal az is, hogy a kormány a normál, szeptember 1-i iskolakezdéssel számol, és nem biztos, hogy a romokban heverő gazdaság még egyszer kibírná, ha teljesen leállna az ország.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top