Politika

A fehérorosz helyzettel kapcsolatban kérdezték a külügyet, a minisztérium pedig válaszolt!

Pestibulvar.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, hatalmas indulatokat és nemzetközi felháborodást váltott ki a Fehérorosz elnökválasztás, melyen ismét fölényes győzelmet aratott Aljakszandr Lukasenka.






 

A választást követően több ezren vonultak az utcákra Minszkben, mivel szerintük csalással tudott csak nyerni Lukasenka. A tüntetéseket a helyi rendvédelmi szervek szétverik, megakadályozva ezzel, hogy hangot adjanak felháborodásuknak az emberek.

 

Az elmúlt időben az unió szinte összes tagállama kiállt már a belorusz tüntetők mellett, követelve, hogy nemzetközi megfigyelők jelenléte mellett ismételjék meg a választást, az Európai Unió pedig külön szankciókat is kivetett már Fehéroroszországra.

EGYEDÜL CSAK A MAGYAR KORMÁNY HALLGAT, NEM KÍVÁNNAK ÁLLÁST FOGLALNI AZ ÜGYBEN.

 

Úgy tűnik, az Orbán-kormány hallgatásának egyik fő oka az lehet, hogy a miniszterelnök épp a fehérorosz elnökválasztás előtt tett hivatalos látogatást Minszkben. Akkor Orbán kijelentette, hogy “a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk”.

 

Aljakszandr Lukasenka pedig azt mondta, hogy Fehéroroszországnak Magyarország a legközelebbi partnere az EU-ban, “mindenki másnál jobban megért bennünket”.






 

Az ott kialakult helyzet és a nemzetközi felháborodás kapcsán az ATV Híradója megkereste a Külügyminisztériumot, hogy afelől érdeklődjenek, pontosan mit tartalmaznak Fehéroroszországgal szembeni az uniós külügyminiszterek által elfogadott szankciók.

 

A csatorna Híradója ezeket a kérdéseket juttatta el a Külügyminisztériumnak:

  • Gratulált –e a magyar miniszterelnök Alekszandr Lukasenkanak a választási győzelméhez?
  • Milyen konkrétumokat tartalmaz a szankciókról szóló megállapodás?
  • A Deutsche Welle arról közölt információt, Svédország, Ausztria és Németország a büntetőintézkedések kiterjesztését szeretné, de Magyarország ezt ellenzi. Igazak –e ezek az információk? És ha igen, Magyarország miért nem támogatja a szankciók kiterjesztését?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top