Politika

El fog vörösödni a méregtől Orbán, ha meglátja, mit tett Karácsony

Pestibulvar.hu

A belarusz tüntetők iránti szolidaritásból Budapest vezetése hétfő este





A TÜNTETŐK ÁLTAL HASZNÁLT HAGYOMÁNYOS FEHÉROROSZ ZÁSZLÓ SZÍNEIBE, FEHÉR-PIROSBA ÖLTÖZTETTE A LÁNCHÍDAT.

 

Karácsony Gergely Facebook-oldalán a döntésről azt írta: világraszóló gazság történt Fehéroroszországban. Karácsony szerint aljas színjátékot rendeztek a választásokból, sárba tiporva ezzel az állampolgárok demokratikus jogait, majd meghamisították az eredményt, és elzavarták a valódi győztest. “Márpedig hazugságra és csalásra építeni egy hatalmat, az egyik legnagyobb bűn, amit politikus elkövethet” – fogalmazott Karácsony.

 

A tüntetők iránti szolidaritás kifejezéseként döntöttek úgy, hogy fehér-pirosba öltöztetik a Lánchídat. Karácsony lépése azután történt, hogy az Orbán-kormány egy héten át mélyen hallgatott a belarusz eseményekről, és tegnap is csak annyit volt képes mondani, hogy

A “LENGYEL ÁLLÁSPONT” MELLETT ÁLL.

 






Magyarán: lengyel álláspontja már van, magyar még nincs, ahhoz bátorság is kéne, nem csak pávatánc. Persze hiába a retorikai fordulat, nyilvánvaló, hogy Orbán szíve Lukasenka rendszere felé hajlik, szíve szerint a diktátort támogatná a szabadságra vágyó tüntetőkkel szemben, csak elfogyott körülötte a levegő, ezért kénytelen volt besomfordálni a lengyel szövetségesek véleménye mögé.

 

Ezért is hihető nehezen, hogy tetszeni fog Orbánnak Karácsony bátor kiállása, főként, hogy arra a Lánchídra vetítette ki a tüntetők jelképét, amivel a kormánysajtó heteken át kóstolgatta a nyár elején őt.

Nagyrabecsülésünket és szolidaritásunkat fejezzük ki a belarusz tüntetőknek, akik a karhatalom erőszakos fellépésével is…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. augusztus 17., hétfő

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top