Politika

Lebuktatták Szijjártót egy adriai luxusjachton, ekkorát Borkai óta nem égett a Fidesz (+fotók)

Fotó: Átlátszó

Tegnap számoltunk be Szijjártó Péter egy Facebook-bejegyzéséről, amiben a külügyminiszter egy hét hallgatás után osztotta meg a kormány álláspontját a belarusz helyzetről. Szijjártó a posztban úgy fogalmazott: napok óta folyamatosan égnek a vonalai a krízis kapcsán, elmondása szerint az összes balti külügyminiszterrel tárgyalt a helyzetről. Hogy demonstrálja, mennyire nyakig ül még nyár közepén is a munkában, Szijjártó egy olyan képet töltött fel a posztjához, amin irodai környezetben, papírokba merülve, ingben ülve elmélyülten beszélget valakivel telefonon. Ha valaki csak ezt a posztot látja, minden bizonnyal el is hitte volna Szijjártónak, hogy a külügyminiszter lázas munkával tölti az augusztusi vakációt.






 

Igen ám, csakhogy az Átlátszó ma egy olyan képet közölt Szijjártóról, amit állításuk szerint két nappal ezelőtt kaptak le a külügyminiszterről, és amelyen a politikus

EGY ADRIAI LUXUSJACHTON LÁTHATÓ, CSALÁDJA TÁRSASÁGÁBAN.

 

A lap szerint Szijjártó Horvátországban, Biograd Na Morutól 25 kilométerre délre, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől mintegy 15 kilométeres távolságra tartózkodott a jachttal. Ami egyébként nem az övé volt, és nem is bérelt hajó, hanem a Fidesz-közeli milliárdos, Szíjj Lászlónak a tulajdona. A Lady MRD névre hallgató luxusjacht az Átlátszó szerint augusztus 8 és 11 között Sibenik kikötőjében tartózkodott, innen 12-én a közeli Spliti öbölbe ment, majd a reptér alatti öbölben várakozással töltötte a déli órákat. Ugyanezen a napon délelőtt 10 óra körül érkezett egy OE-LEM típusú magángép is Splitbe, az a magángép, amelyet korábban Orbán Viktor miniszterelnök is használt egy korábbi útján.

AZ ÁTLÁTSZÓ SZERINT SZIJJÁRTÓ IS EZZEL A GÉPPEL ÉRKEZHETETT HORVÁTORSZÁGBA, ÉS ARRÓL SZÁLLT ÁT SZÍJJ LUXUSJACHTJÁRA A CSALÁDJÁVAL.

 






A cikk szerint Szijjártóék nem sokra rá kiszúrhatták őket, mert a hajó elindulása után kikapcsolták a navigációs berendezést, ami jelezte volna, pontosan merre tartanak a tengeren.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top