Politika

Soros szerint „Orbán Lukasenko legjobb tanítványa”! Vajon a sorsa is ugyanaz lesz?

Pestibulvar.hu

Kilencvenedik születésnapja alkalmából a Magyar Narancs interjút készített Soros Györggyel, amelyben alapítványainak helyzetéről, a CEU elüldözéséről, az Európai Unióról és Magyarországról alkotott véleményéről kérdezték. Az üzletember írásban, magyarul válaszolt a kérdésekre. Elmondta: a CEU elüldözése Budapestről rosszul érintette, de tudta, hogy ez nem a személyének szól, mivel a CEU elüldözése az első lépése volt az akadémiai szabadság megfojtásának Magyarországon. Ezt követte az Akadémia tönkretétele, egyetemek úgynevezett privatizációja, az egyetemi autonómia elvétele. Soros szerint





„A KORMÁNY AZ AKADÉMIAI, AZAZ A TUDOMÁNYOS SZABADSÁGOT AKARTA BETILTANI. MINTHA AZT AKARNÁ ELÉRNI, HOGY A NAP FOROGJON A FÖLD KÖRÜL.”

 

Soros György úgy véli, a CEU-nak azért kellett távoznia Magyarországról, mert „az önkény nem tűri a kritikai gondolkodást, retteg attól, hogy a társadalomban vannak olyan intézmények, amelyek feladatuknak tekintik a mindenkori hatalom ellenőrzését.”

 

Soros szerint amikor elüldözte az alapítványt és az egyetemet, Orbán nem tett mást, csak Lukasenko példáját követte. Mint mondta:

„ÚGY TŰNIK, ORBÁN LUKASENKO LEGJOBB TANÍTVÁNYA.”

 

Ugyanis először Fehéroroszországban tiltották be az alapítványt és Lukasenko volt az, aki elüldözte a European Humanities Universityt Minszkből.






 

A teljes interjút a szerdán megjelenő Magyar Narancsban lehet elolvasni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top