Politika

Ezért bujkált Szijjártó! Korrupciós lebukás a nyaralása!

Pestibulvar.hu

Végre kimondta valaki az igazságot! Azt, hogy miért kellett Szijjártó Péternek titokban napoznia Szíjj László építőipari mágnás 7 milliárdot érő adriai luxusjachtján. Hogy miért kapcsolták ki azonnal a hajó helyzetjelző berendezését, miután a külügyminisztert lefényképezték. Hogy miért küldték rá a luxushajó legénységének két tagját egy jetskivel az újságírókra. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Facebook oldalán világosan leírta az ügy lényegét:





SZIJJÁRTÓ NYARALÁSA MAGA A KORRUPCIÓ, HISZEN A MINISZTER EGY MILLIÁRDOS ÁLLAMI MEGBÍZÁSOKAT NYERŐ VÁLLALKOZÓ LUXUSJACHTJÁN PIHEN!

 

Szél Bernadett ezt írta: „Nincs mit szépíteni ezen. Ez maga a korrupció és Szijjártó most lebukott. Milliárdos közbeszerzéseket nyerő és állami megrendeléseken gazdagodó NER-oligarchák magánrepülőjén és magánjachtjain utazgatni ugyanis nettó korrupció. Jobb helyeken ezért repülne a lebukott miniszter. De nemcsak ő, hanem az egész korrupt bagázs!”

 

Az ellenzéki képviselő bejegyzésében felidézi, hogy az atlatszo.hu járt utána, miként adja kézről kézre a NER gazdasági és politikai „elitje” az Orbán Viktor által is rendszeresen használt, 17 milliárdot érő luxus-magánrepülőt és a negyedik leggazdagabb magyarnak számító Szíjj László építőipari mágnás 7 milliárdot érő adriai luxusjachtját.

Ezt eddig mindenki természetesnek vette, pedig Szél Bernadett szerint nem az:

„KORMÁNYTAGOK NEM NYARALGATHATNAK KÖZPÉNZ-SZIVATTYÚ NAGYVÁLLALKOZÓK LUXUSJACHTJAIN! EZ UGYANIS A KORRUPCIÓ MINŐSÍTETT ESETE — AMELLETT, HOGY EGYSZERŰEN GYOMORFORGATÓ.

 

Ezek a mi pénzünkön meggazdagodott alakok, a mészárosok, garancsik, szíjj lászlók lassan az egész NER-burzsoáziát nyaraltatják és utaztatják, és azért nem működik ma semmi normálisan, mert arra nincs pénz, erre bezzeg van.

 

Az ellenzéki képviselő emlékeztet, hogy Ausztriában az Ibiza-botrány nyomán Strache „a nulladik percben megbukott”, amikor állami megrendeléseket ígért a legnagyobb osztrák bulvárlap megvásárlásáért és kampánytámogatásért cserébe. „Nálunk ugyanez megy, pepitában, a zsíros állami megrendeléseken taroló oligarchák minden lehetséges módon támogatják a Fideszt, például kormánypropagandát hirdető médiacégekkel, vagy éppen kormánytagok luxusnyaraltatásával.”

 

Szél Bernadett ennek okát abban látja, hogy az országgyűlési törvény ma csak azt mondja ki, hogy a képviselő — képviselői megbízatásával összefüggésben — nem fogadhat el az egyhavi fizetését meghaladó ajándékokat, vagy más ingyenes juttatásokat. Vagyis gyakorlatilag

MONDHATJA AZT MINDEN RAJTAKAPOTT KÉPVISELŐ ÉS KORMÁNYTAG, HOGY NEM A „KÉPVISELŐI MEGBÍZATÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN” FOGADOTT EL AJÁNDÉKOT, HANEM HAVERI ALAPON,

így még bele se kell írnia a vagyonnyilatkozatába. Az ellenzéki képviselő szerint ez így nyilván tarthatatlan. „Ezért is nyújtottam be pár éve egy törvényjavaslatot, ami alapján 5 évig kizárta volna magát a közbeszerzésekből az a vállalkozó, aki a nyugdíjminimum összegénél nagyobb értékű ajándékot ad állami vezetőknek és kormánytagoknak. A Fidesz leszavazta. Vajon miért. De közeledik az idő, amikor ez lesz az alap.”






 

Az ellenzéki képviselő szerint „2022-ben véget kell vetni az egész romlott rendszernek orbánostul, mészárostul, szíjj lászlóstul.

TISZTESSÉGES, TISZTAKEZŰ KORMÁNYRA VAN SZÜKSÉGE MAGYARORSZÁGNAK, HABZSI-DŐZSI HELYETT PEDIG VALÓDI, AZ EMBEREKET KÖZÉPPONTBA ÁLLÍTÓ KORMÁNYZÁSRA.

 

Hogy ne neki legyen luxusjachtja, hanem a magyaroknak időben ultrahang, meg ami csak kell az egészséghez. Én ezen dolgozom. És eljön a mi időnk.”

 

Egyértelmű beszéd ez, ennél világosabb program nem is kell. A kérdés csak az, hogy eljut-e az emberekhez. Egy biztos: minél többen olvassák ezt el, Orbánék annál nagyobb eséllyel bukni fognak…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top