Tudomány

A NASA szerint van rá esély, hogy novemberben eltalálja a földet egy kisebb aszteroida

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Maciej Frolow / Getty)
A NASA tudósainak számításai szerit, 1/240, vagyis 0,41 százalék esély van rá, hogy november másodikán eltalálja a Földet a 2018VP1 nevű aszteroida.

November harmadikán elnököt választanak az Egyesült Államokban. Lehetséges azonban, hogy egy csillagközi látogató megzavarja majd a jelenlegi elnök, Donald Trump és kihívója, Joe Biden párharcát – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

 

A NASA kutatói tizenhárom nap alatt elvégzett, 21 megfigyelés alapján úgy vélik, van rá esély, hogy november 2-án belép a Föld légkörébe a nagyjából 2 méter átmérőjű, 2018VP1 jelű aszteroida. Az égitest jelenlegi pályája alapján ez valószínűleg valahol a Csendes-óceán fölött történik majd.

 

Bár az összetételéről szinte semmit sem tudni, a szakértők szerint egy ekkora aszteroida semmiképp sem okozhat különösebb bajt. Ha be is lépne a légkörbe, tűzlabdává válna, majd apró darabokra törve, látványos fényjátékot hozna létre az égen.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top