Politika

Súlyos a helyzet: Megnyomta a vészcsengőt a Pedagógusok Szakszervezete

nyugatifeny.hu

Másfél héttel az iskolakezdés előtt több mint ezer pedagógus hiányzik.


Több mint ezer tanár és közel 450 tanító hiányzik a közoktatásból a Belügyminisztérium által üzemeltetett kozigallas.hu oldal adatai alapján. Beszédes, hogy 257 találatot kapunk a “bármely szakos” kifejezésre.

 

45 közoktatási intézményben keresnek például matematika-bármely szakos tanárt, 27 iskolában testnevelés-bármely szakos tanárt, és

nagy az igény az angol tanárok iránt is.

 

A betöltetlen állások alapján leginkább matematika, kémia és fizika szakos pedagógusokra lenne szükség.

 

Korántsem csak az állami oktatás küzd tanárhiánnyal, a magániskolák is rengeteg embert keresnek: a Profession.hu álláskereső oldalon közel száz tanári állást hirdetnek magánintézmények országszerte.

Ameddig nem növelik a pedagógusok bérét, nem emelik a pálya presztízsét, nem csökkentik a terhelést, az óraszámokat, ez a pálya nem lesz vonzó” – mondta Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a Portfolio-nak. Hozzátette, a pedagógusok óriási munkaterhek mellett rendkívül keveset keresnek, ami a presztízsük zuhanásához vezet.


 

Szerinte

megalázó,

hogy a pedagógusok fizetésének vetítési alapja még mindig a 2014-es minimálbér. Jelentős béremelkedés lehetne, ha ez megváltozna, és a mindenkori, aktuális minimálbérhez igazítanák a tanárok fizetését.

(A Potfolio cikke nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top