Politika

A portán kérhet létrát, aki le akarja szedni a szivárványos zászlót a budavári városházáról

24.hu

Ma lenne a budapesti Pride – ezért kitűztük a szivárványos zászlót a polgármesteri hivatal épületére. A zászlóval azt fejezzük ki, hogy a Budavári Önkormányzat büszke a kerület sokszínűségére, hogy az I. kerületben mindenki emelt fővel járhat, mert kiállunk a





méltóságáért, hogy közöttünk mindenkinek helye van, itt mindenki szabadon vállalhatja önmagát

– írja szombati Facebook-bejegyzésében V. Naszályi Márta (Párbeszéd), az első kerület polgármestere.

 

Mint fogalmaz, a sok tévhit forog közszájon a zászlóval és a Pride-dal kapcsolatban így például az, hogy ez a melegség propagandája lenne. „Csakhogy a melegséget nem lehet reklámozni, ahogyan a heteroszexualitást sem, hiszen nem választja senki, a szexuális orientációnkkal együtt születünk. A Pride azt üzeni, hogy gyere, legyél büszke és boldog úgy, amilyen vagy. Azért felvonulás, mert a bujkálásnak és kirekesztésnek vet véget.”

 






V. Naszályi Márta felidézi, hogy az előző években többször is részt vett a budapesti felvonuláson, és a járványhelyzet egyik nagy veszteségének tartja, hogy azt az idén nem lehet megtartani.

Ha le akarod szedni a zászlót, létrát a portán kérhetsz, de mielőtt felmásznál rá, gondold végig, hogy valaha az életedben megaláztak vagy kirekesztettek-e valamiért az iskolában, a munkahelyen vagy bárhol! Érezted-e magad egyedül, megszégyenülve és megbélyegezve? Szeretnéd-e megint így érezni magad, vagy szeretnél-e ilyen élményeket a saját gyerekednek? Olyan országot akarsz-e létrehozni, ahol félni és bujkálni kell? Mert hiába érzed ma úgy, hogy a ‘jó többséghez’ tartozol, egy olyan társadalomban, ahol elfogadjuk, hogy a másikat szabad megbélyegezni és kirekeszteni, mindig meg fogják találni, hogy te miben vagy más

– zárul a polgármester bejegyzése.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top