Politika

Erre senki se számított – Ide vezetett a rossz kormányzás!

Kásler Miklós és Orbán Viktor - Forrás: hirtv.hu

A koronavírus-járvány második hullámát, egy jelentősen meggyengültebb egészségügynek kell majd kezelnie, ugyanis a Népszava arról írt, hogy tavaly május óta nagyjából 6500-zal csökkent az egészségügyi alkalmazottak száma Magyarországon.





A FÜGGETLEN EGÉSZSÉGÜGYI SZAKSZERVEZET ELNÖKE SZERINT A PÁLYAELHAGYÓK JELENTŐS RÉSZE AZ UTÓBBI HÓNAPOKBAN MONDOTT FEL.

 

Soós Adrianna hozzátette, hogy a szociális ágazatban dolgozók száma is jelentősen csökkent, nagyjából 13 ezer fővel. Kiemelte továbbá, hogy az ő helyzetük még az egészségügyi dolgozókénál is rosszabb, mivel a központi egyszeri 500 ezer forintos jutalomból is kimaradtak.

 

Korábban is rendkívül nagy terhelés mellett kellett dolgozniuk az intenzív ellátásban lévőknek a kevés szakember miatt, de a mostani leszerelési hullám miatt, még jobban le lesznek terhelve az ágazat munkavállalói.

A lap szerint az is közrejátszhatott a tömeges felmondásban, hogy sok egészségügyi dolgozó esett el legalább 20-30 százalékos bevételtől a járvány első hulláma alatt, mivel a veszélyhelyzet idején átmenetileg megszűntek ezeket a plusz bevételeket biztosító lehetőségek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top