Belföld

Kiskörénél újra tornyosulnak a szeméthegyek a Tiszán

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt/archív
A hulladék főleg Ukrajnából, Romániából érkezett, egy kevés Szlovákiából, a magyar folyószakaszokról semennyi.


Ismét takarítják Kiskörénél a duzzasztómű és az erőmű előtti vízfelületet a Tiszán. Idén ez a második hulladékgyűjtése a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnak, írta a Heol.

 

Az első takarítás február végétől június végéig tartott, ezután viszont csak egy hónapig örülhettek, hogy tiszta a víz.

Jelenleg 1,4 hektár vízfelületet érint az uszadék. Eddig tizenkét uszálynyit szedtünk ki, augusztus 14-ig negyven köbméter kommunális hulladékot, 74 köbméter uszadékfát és 926 köbméter egyéb szerves anyagot. Február 25-től június 30-ig 84 köbméter kommunális hulladékot, 234 köbméter uszadékfát és 3047 köbméter egyéb szerves anyagot távolítottunk el

– mondta a portálnak Fejes Lőrinc, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiskörei szakaszmérnöke.

A sok csapadék – ami júniusban esett a vízgyűjtő területre – a Felső-Tiszáról és minden mellékfolyójáról elindított egy árhullámot. A hulladék főleg Ukrajnából, Romániából érkezett, egy kevés Szlovákiából, a magyar folyószakaszokról semennyi

– fűzte hozzá a szakember.


 

A munkálatok októberig tartanak. A szemetet úszó munkagépekkel, polip-markolófejes úszókotróval szedik ki és viszik utána a kirakodóhelyre.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top