Tudomány

Már 10 éve lövöldözik lézerrel a NASA a Hold felé, most az egyik jel váratlanul visszajött

Fotó: Northfoto

10 évig próbálkoztak, most végre sikerült eltalálni a lézerrel a holdszonda egyik tükrét. Ezzel az eredménnyel még több adat érkezhet a Holdról.


NASA már korábban is hírt adott arról, hogy a Hold bizony távolodik tőlünk. Igaz nem nagy sebességgel halad, de teljes mértékben látható és érzékelhető a mozgás. Ez hatalmas gond, ugyanis ahhoz hogy bármiféle missziót indítson a NASA, pontos adatokra van szükség arról, hogy jelenleg mekkora is a Föld-Hold közötti távolság.

 

 

A szakemberek az elmúlt években folyamatosan próbálkoztak becélozni a mozgó szonda apró tükreit, végül a kitartó munkát sikert zárta, ugyanis a jel visszapattant a Földre. Így a Föld-Hold közötti távolság is megismerhetővé vált, illetve az égitest mozgása is – írja a HVG.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top