Politika

Szijjártó Péter bekérette a német nagykövetet, igaz, nem tudja majd fogadni

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkár tegnapi nyilatkozata miatt – melyben antiszemita vádat fogalmazott meg Magyarország kapcsán – holnap délelőttre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Németország budapesti nagykövetét. Mivel én akkor már Kínában leszek, a nagykövetet Magyar Levente miniszterhelyettes fogadja


–        írja friss Facebook-posztjában Szijjártó Péter.

 

A hvg.hu felidézi, hogy az említett Michael Roth, államtitkárral péntek délután a t-online.de oldalon jelent meg egy interjú, amiben amellett érvel, hogy az uniós támogatások kiosztását a jogállamisághoz kellene kötni. Azt is kifejtette, hogy a nem demokratikus eszközökkel élő lengyel és magyar kormányokkal szemben az EU-nak a civileket kell támogatnia ezekben az országokban.

 

Szijjártó reakcióját ez a megjegyzés válthatta ki:

Az egyik, amiért megindult a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarországgal szemben, az az elvaduló antiszemitizmus. De nem beszélhetek kritikusan más országok az antiszemitizmusáról anélkül, hogy megemlíteném az antiszemitizmus rettenetes előretörését Németországban.

 


Szijjártó már tegnap is reagált erre a kitételre, igaz, akkor még nem kérette be a német nagykövetet. Ebben írta azt:

Kedves Michael! Kérlek, engedd meg (mivel régóta ismerjük egymást, tegező viszonyban vagyunk), hogy felhívjam figyelmedet arra a tényre, hogy Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van, a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak.

Tisztelettel kérlek, fejezzed be a magyar emberek méltatlan támadását, és ha javasolhatom: mielőtt legközelebb ilyen súlyos témában megszólalsz, nézz körül saját házatok táján!

 

Szijjártó Péter egyébként még mindig nem adott magyarázatot arra, miből futotta a héten nyilvánosságra került adriai luxuskirándulására, illetve hogy milyen módon jutott hozzá a negyedik leggazdagabb magyar, Szíjj Lászlóhoz köthető jachthoz, melynek fedélzetén lefotózták, miközben a Facebook-képei szerint hevesen dolgozott irodai környezetben.

forrás

 
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top