Politika

Felébredt a kormány – új korlátozó intézkedés lépett életbe!

Pestibulvar.hu

Dübörög a koronavírus második hulláma, és míg tavasszal szinte teljesen lezárták az országot harmad-negyed ekkora átfertőzöttségnél, ma mintha a lovak közé dobta volna agyeplőt a kormány. Valószínűleg, a tragikus gazdasági adatok miatt rettegnek mégegyszer olyan intézkedéseket hozni, amely valamelyest is lassíthat a gazdaság működésén, és tovább növelheti az egyébként is súlyos gondokkal küzdő államháztartást.






 

Enyhe jelzések azért érzékelhetőek abban a tekintetben, hogy érzi a kormány, hogy súlyos fenyegetettségnek van kitéve az ország. Pénteken például Orbán Viktor látványosan maszkaban jelent meg a szokásos reggeli rádióinterjúhoz, és az összefoglaló kisfilmben is mindenkin kivétel nélkül volt masz, ami eddig nem volt jellemző a kormányzati kommunikációban. Ma pedig Müller Cecília Országos Tisztifőorvos határozatot hozott, Magyarország összes szakosított ellátást nyújtó

SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYÉBEN INTÉZMÉNY ELHAGYÁSI ÉS LÁTOGATÁSI TILALMAT RENDELT EL!

 

Csak saját véleményünk, hogy ezt már akkor meg kellett volna tenni, amikor az előrejelzések alapján lehetett tudni, hogy fellángol a vírus terjedése, de a kórházakkal együtt kellett volna ezt rögtön az elején megtenni. A kormány megfontolhatná Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának a javaslatait is, amely nem járna a gazdaság újbóli leállásával, nem fenyegetne munkahelyek elvesztésével, de jelentősen csökkenthetné a vírus terjedését. Ezek a javaslatok:

  • a magas rizikójú emberek állami szűrése, ide sorolva a tanárokat is;
  • az idősek biztonsága érdekében a vásárlási idősávot újbóli bevezetése;
  • az éjszakai bulik betiltása (jelenleg a fiatalok körében terjed legjobban a vírus);
  • zárt helyen is kötelező maszkhasználatot elrendelése.

 






Amíg azonban Orbán nem csinál mást, csak “állig felfegyverezve” katonásdit játszik a Kossuth Rádióban, addig nem lesz változás, és továbbra is játszanak az egészségünkkel.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top