Politika

Rendőrök felügyelhetik a maszkviselést a hazai boltoknál

startlap.hu
A koronavírus-járvány hazai terjedése ellenére a bolti dolgozók tapasztalata szerint sokan nem viselnek vásárlás közben maszkot, ezért segítséget várnak a lakosság egészségvédelméhez.





A tömegközlekedés mintájára az állampolgárokat ellenőrző szerv, vagyis például a Készenléti Rendőrség jenléte és a vásárláskor szintén kötelező maszkviselet szabotőreinek számonkérése vált szükségessé az élelmiszer-áruházak, bevásárlóközpontok, nagyobb üzletek környékén is – közölték a Magyar Nemzettel a kiskereskedelem képviselői.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) szerint a higiéniai óvintézkedések, a gyakori fizikai fertőtlenítések ellenére is folyamatos a boltokban tartózkodók kitettsége a vírusfertőzésnek, de még az áruházon kívül is adódhat kérdéses kontaktus, ezért azt javasolják, legalább a parkolóig ne vegyük le a maszkot.






 

A KDFSZ elnöke, Bubenkó Csaba jelezte: elérkezettnek látják az időt arra, hogy a kereskedelmi területről is rendőri, hatósági segítséget kérjenek a májusban előírt kötelező maszkviselet érvényesítéséhez, mert akik még most sem hisznek a többi országban is egyre terjedő jelenségnek, azok az eladóval, biztonsági őrrel történő vitánál határozottabb eszközzel, például a törvény erejével győzhetők meg – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Bubenkó tisztában van azzal, hogy a rendőrök nem tudnak mindenütt egyszerre jelen lenni, de abban bízik, nagy előrelépést jelentene, ha “alkalomszerűen, még a boltok bejárata előtt országszerte szigorú ellenőrzések történnének, amivel már eleve ki lehetne emelni a vásárlótömegből a szabálytalankodókat, akik így már nem jutnának be a zárt részbe, a többi ember közé”.

 

Az elnök arra a helytelen magatartásra is felhívja a figyelmet, hogy a vevők egy része kesztyű nélkül nyúl a csomagolatlan friss áruhoz, és az emberek közötti másfél méteres védőtávolságot sem tartják be.

 







Getty Images

A kereskedők is a szigor mellett

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György a hatósági ellenőrzések kapcsán a Magyar Nemzet kérdésére kijelentette: ha a kormány úgy dönt, hogy szigorítani kell a maszkviselés ellenőrzését, mindannyiunknak zokszó nélkül el kell fogadnia, hogy ha ez például az utcán, boltba menet közben rendőri fellépéssel, a szabálysértőknek pedig büntetéssel jár.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top