Politika

Blikk: Ócska trükkel növelte meg a panziójának járó állami támogatást L. Simon László

nyugatifeny.hu

Vastag a narancsbőr.






Évek óta nem történt ilyen, de pénteken a Blikk egy komolyabb leleplező cikkel szállt bele egy fideszes politikusba: hosszan írtak arról, hogy L. Simon László milyen trükköket alkalmazott azért, hogy a lehető legtöbb állami forrást leakassza a gárdonyi panziójuk fejlesztésére.

 

A Blikk információi szerint a politikus és családja Simon Panzióként, a Simon és Simon Kft.-vel pályázott a panziófejlesztésre kiírt Kisfaludy-pályázaton, és így nyert el 45,5 millió forintot, majd idén a kisebb magánszálláshelyek fejlesztési kiírt állami pályázaton is elindultak, ahol szobánként egy-egy millió forintot lehetett kapni.

 

A trükkjük a lap szerint az volt, hogy átkeresztelték a szállást Bikavölgyi Panzióra, és egy új céggel, a Bikavölgyi Panzió Kft.-vel indultak a pályázaton, ahol újabb négymillió forintot ítéltek meg nekik.

 

A lap szerint azonban már az indulásuk is szabálytalan volt, mivel a kiírás szerint legfeljebb 8 szobával és 16 férőhellyel rendelkező helyeknek szólt az idei pályázat, míg a Bikavölgyinek átnevezett panzióban 13 szoba és egy nagy apartman található, és összesen 39 embert tudnak elszállásolni.






 

A Blikk kereste L. Simon Lászlót, de eddig nem válaszolt a megkeresésre.

 

A cikk felidézi azt is, hogy nem ez az első eset, hogy a politikus vagy családjának érdekeltségei hazai vagy uniós pénzeket nyertek el, az elmúlt tíz évben több százmillió forintot zsebeltek be különféle jogcímeken.

 

L. Simon aztán pár évvel ezelőtt kiszállt a cégéből, és felesége lépett a helyére. Feleségéről akkor írt sokat a sajtó, amikor kiderült, hogy 2016-ban fitneszedzőként összesen 278 hektár földet vett meg 281 millió forintért az állami földárverésen.

(Blikk / 444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top