Politika

Talán még sosem handabandázott akkorát Orbán, mint ma reggel a közrádióban

Pestibulvar.hu

Talán még sosem éreztük magunkat annyira hülyére véve, mint ma reggel, amikor Orbánt a szokásos Kossuth rádiós interjújában arról hallottuk beszélni, hogy tegnap este “éppen a konyhában volt otthon”,





AMIKOR EGYSZER CSAK FELHÍVTA ŐT TELEFONON DONALD TRUMP AMERIKAI ELNÖK.

 

Orbán sokat nem árult el az állítólagos beszélgetés részleteiről, csak annyit, hogy “átbeszélték a jelenlegi helyzetet, és tapasztalatot cseréltek”. Orbán szerint a geopolitikai kapcsolatok ápolása a koronavírus-járvány alatt sem vált kevésbé fontossá. A világ vezetőivel ezért is szokott pl. gazdaságvédelmi kérdésekről egyeztetni. Hogy ezt vajon Trumppal is megtette-e, azt nem árulta el.

 

Tegyük fel, hogy a beszélgetés tényleg megtörtént. Abban végül is semmi hihetetlen nincs, hogy a magyar miniszterelnök néhanapján egyeztet az amerikai elnökkel. Az, ahogyan lezajlott ez a beszélgetés Orbán állítása szerint, már annál kevésbé hihető. A hasonló nemzetközi hívásokat, különösen, ha olyan elfoglalt emberekről van szó, mint az amerikai elnök, nem szokták csak úgy megereszteni. Egy ilyen hívást minden esetben több hetes egyeztetés előz meg, és mindkét fél készül rá. Belegondolni is abszurd, hogy az egyik fél úgy hívná fel a másikat, hogy a másik épp a konyhában tesz-vesz. Sokkal valószínűbb, hogy ha meg is történt ez a beszélgetés, Orbán tűkön ülve várta a stábjával, hogy megcsörrenjen a telefon.

Ha Orbán mégis úgy tesz, mintha csak úgy a semmiből csörgött volna rá Trump, azzal azt bizonyítja, hogy valójában csak

A SAJÁT JELENTŐSÉGÉT AKARJA FELÉRTÉKELNI.

 

Orbán úgy próbálja beállítani magát, mint aki annyira fontos ember, annyira jó és közvetlen kapcsolatban áll a világ legnagyobb hatalmú politikusával, hogy vele az ilyen hívások csak úgy megtörténhetnek. Nem kevesebbet állít, mint hogy az amerikai elnök bármikor simán ráemelheti a telefont. Még az időpont és a helyszín sem számít, Orbán akkora formátumú politikus, hogy neki Trumppal ellentétben még hivatalban sem kell lennie egy ilyen hívás lebonyolításakor, akármikor felhívhatja, még otthon is, miközben épp paprikás krumplit főz a feleségével.

LEHETNE ENNÉL NAGYOBBAT HAZUDNI? JÓ, HOGY NEM MÁR AZT ÁLLÍTJA ORBÁN, HOGY MEG IS VÁRAKOZTATTA TRUMPOT, MERT A VONAL MÁSIK VÉGÉN ÉPP AZ OROSZ ELNÖKKEL TÁRGYALT. NEVETSÉGES.

 






Szögezzük le: amit Orbán a hívásról állít, az teljességgel elképzelhetetlen, különösen az amerikai elnökkel a vonalban, aki a világ legbefolyásosabb embere. Magyarország kis ország, a magyar miniszterelnök pedig kis ember. Nem Orbán tesz szívességet, ha időt szakít rá, hanem Trump. Az amerikai elnök pedig elfoglaltabb ember annál, semmint hogy csak úgy telefonálgasson. Váratlan hívásokat maximum akkor ereszt meg, ha krízishelyzetről van szó, ami azonnali cselekvést kíván. Most persze nincs krízishelyzet, de még ha lenne is, Trump azt egész biztos, hogy nem Orbánnal beszélné meg.

 

Ha meg is történt ez a hívás, tuti, hogy nem abban a formában, ahogy Orbán állítja. Sok képtelen állítást hallottunk már az évek alatt a magyar kormányfő szájából, de ehhez foghatót könnyen lehet, hogy még soha.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top