Politika

Tömegeket nyomoríthat meg a Fidesz új TB-rendelete

Pestibulvar.hu

A rendelet arra kényszerítené a szegényeket, hogy válasszanak az egészségük vagy az adósrabszolgaság között.

 






Semmi nem példázhatná jobban az Orbán-kormányok kegyetlenségét, mint hogy a generációk óta tapasztalt legdurvább egészségügyi és gazdasági világválság közepette érezte elérkezettnek az időt arra, hogy megalkossa minden idők legkeményebb TB-törvényét. Az új törvény értelmében azoknak, akiknek 3 hónapnyi TB-elmaradásuk van, július elsejétől fizetniük kell a halasztható egészségügyi beavatkozásokért.

 

Csak, hogy értsük, mekkora kegyetlenség ez a Fidesz részéről: egy olyan helyzetben érezték fontosnak további egzisztenciális nyomásnak kitenni magyarok százezreit, amikor eleve több oldalról “támadás” alatt állnak, mind egészségügyi, mind megélhetési szempontból komoly fenyegetésnek vannak kitéve. Miközben a világon minden, még a legkonzervatívabb kormányok is kiterjesztenék a szociális hálót, hogy elkerüljék a társadalmi katasztrófát, a magyar kormány most látta elérkezettnek az időt arra, hogy újabb rohamot indítson a társadalom leszakadó rétegei ellen.

 






Mintha ez nem lenne elég, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy augusztusi végi rendelettel erre aztán rárakott még egy lapáttal: kiderült, hogy azoknak, akiknek 6 hónapnál régebbi tartozása van, és a taj számát érvénytelenítették,

A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁSÉRT IS FIZETNIÜK KELL MAJD.

 

A módosító rendeletet a Népszava vette észre, Kiss Zsolt, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) főigazgatója szerdán az IME szaklap konferenciáján tartott előadása nyomán. A rendelet csupán annyi “könnyítést” enged meg, hogy a számlát nem azonnal kell kifizetni, bizonyos esetekben az életmentő beavatkozás után is ki lehet egyenlíteni azt (ez aztán óriási megkönnyebbülést jelenthet – a szerk). A felső határt 750 ezer Ft-ban szabták meg, a várható költségekről a betegeket, illetve hozzátartozóikat a beavatkozás előtt tájékoztatni kell.

 

A rendelet szerint sürgősségi ellátásnak minősülnének

  • a baleseti sérülések,
  • a mérgezések, a szív és érrendszeri-, agyi keringési zavarok,
  • valamint az égési sérülések, áramütések, vízi balesetek és akut hasi katasztrófák.

 

Magyarán: azok a traumák, amelyek órák, vagy akár percek alatt

MARADANDÓ EGÉSZSÉGKÁROSODÁST, VAGY HALÁLT OKOZHATNAK.

 

A szakemberek szerint az új szabályozás végzetes következményekkel járhat, hiszen előfordulhat, hogy az életveszélyes állapotba került beteg, vagy annak hozzátartozói

VISSZAUTASÍTHATJÁK AZ ELLÁTÁST, HA MEGHALLJÁK ANNAK AZ ÁRÁT.

 






Arról egyelőre nem tudni, hányan kerülhettek július elseje óta a közelébe annak, hogy kiessenek a társadalombiztosítási rendszerből, de egyes becslések szerint az is elképzelhető, hogy a későbbiekben a számuk akár 100-200 ezerre is rúghat. Nem nehéz belátni, hogy egy egészségügyi és gazdasági válság közepette társadalmi katasztrófát eredményezhet az, ha a szegényeket arra kényszerítik, hogy válasszanak az egészségük vagy az adósrabszolgaság között, Orbánékat ez azonban szemlátomást egyáltalán nem érdekli.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top