Politika

Bayer Zsolt őrjönghet! Tökön lőtte magát egy nyilatkozatával!

Pestibulvar.hu

Bayer Zsolt a lehető leghülyébb módon buktatta le magát. Nyilatkozott az Azonnali.hu portálnak és nyíltan beismerte, hogy két várbeli lakáscseréjénél kijátszotta a lakástörvényt. A kerület polgármestere azonnal vizsgálatot indított!

 






A trükk mindkét lakás esetében ugyanaz volt: Bayer családjának pilisszentkereszti házát kétszer is bérleti jogra cserélték, majd rögtön visszavásárolták. Az ügyletek eredményeként a Budai Várban két Úri utcai lakás bérleti joga lett az övék, és a Pest megyei ingatlant is megtartották. Mindezt még áprilisban írta meg a 24.hu, melynek cikke arra is kitért: a csereügyletekre azért volt szükség, mert a lakástörvény szerint az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető, pénzért nem megvásárolható – de mint kiderült, Bayer fizetett. Amikor az Azonnali.hu újságírója rákérdezett erre a cserés-visszavásárlásos trükközésre,

BAYER ZSOLT ELISMERTE, HOGY A TÖRVÉNYT MEGKERÜLVE JUTOTT A VÁRBAN KÉT LAKÁSHOZ!

 

A kormánypárti publicista szó szerint ezt mondta: „jön pár ügyvéd és elmondja, hogy ez úgy működik, hogy el kell cserélni, aztán vissza kell venni, és akkor így jut hozzá a bérlő ahhoz a pénzhez, amit szeretne. Két ügyvéd megcsinálja a szerződéseket, ráteszi az ügyvédi szárazpecsétet. Miután én elolvastam az önkormányzati újságban, hogy mennyi az ára, nem az ujjamból szoptam,

MÉGIS MIT KELLETT VOLNA NEKEM MONDANI? HOGY HAHÓ EMBEREK, ITT VALAMI NAGY GÁZ VAN?”

 






Bayer ehhez magyarázatként még annyit tett hozzá, hogy ez a fajta lakásszerzési gyakorlat szerinte általános.

„Amikor én ezt az egészet 2017-18-ban lezongoráztam és kifizettem a pénzt, majd felújítottam ugyanannyiért a lakásokat, nekem fogalmam sem volt. Mikor olvasgatok én lakástörvényt önök szerint?

MENJENEK FEL A VÁRBA ÉS KÉRDEZZÉK MEG: TÍZBŐL TIZENEGY ÍGY CSINÁLJA, MERT MÁSHOGY NEM LEHET.”

 

Bayer Zsolt egyvalamivel nem számolt: azzal, hogy a nyilatkozata valójában egy részletes beismerő vallomás arról, hogy kijátszotta a hatályos jogszabályokat, és a lakáscserére vonatkozó törvényi előírások ellenére jutott önkormányzati bérlakáshoz Nagy Gábor Tamás fideszes polgármester idejében. Az I. kerület jelenlegi polgármestere, V. Naszályi Márta azonnal be is jelentette:

ELRENDELI BAYER ZSOLT KÉT VÁRBELI LAKÁSCSERÉJÉNEK VIZSGÁLATÁT!

 






V. Naszályi Márta arra is emlékeztetett, hogy hivatalba lépése után már nem jelenhettek meg a törvényeknek nem megfelelő hirdetések a Budavári Önkormányzat lapjában, tavaly október óta pedig minden beérkező lakáscserekérelmet megvizsgáltak.

 

Így szúrt ki magával Bayer Zsolt, aki a jelek szerint mégsem olyan rafinált, mint ahogy ő azt hiszi. A fideszesek pedig jobban teszik, ha hozzászoknak, hogy őket is el lehet számoltatni. Minél többen tudnak erről, annál jobb…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top