Politika

Vége a románcnak – Orbán nyíltan az oroszok ellen fordult!

(kép:Koszticsák Szilárd / MTI)

Orbán mindig megpróbál elevickélni a farvízen, mikor Oroszországot támadják nyugati szövetségesei, most azonban kénytelen volt beállni a sorba, és nyíltan az oroszok ellen fordulni.

 






A visegrádi országok, tehát Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország miniszterelnökei egy kemény hangú közleményt adtak ki, melyben elítélik Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista megmérgezését, valamint egy nemzetközi vizsgálatot sürgetnek Oroszországgal szemben.

 

Így szól a lengyel kormány honlapján olvasható közlemény:

“A V4-ek egyértelműen elítélik az első számú orosz ellenzéki vezető ellen elkövetett gyilkossági kísérletet. A közvélemény Oroszországban és máshol is azt követeli, hogy átlátható és alapos vizsgálat azonosítsa a valódi elkövetőket és szándékaikat. Tragikus történelmi tapasztalataik miatt a V4-ek különösen érzékenyek minden olyan esetre, amikor politikai ellenfeleket próbálnak elhallgattatni.

Ezért arra szólítjuk fel az orosz hatóságokat, hogy indítsanak alapos nyomozást, ami az elkövetők megbüntetésével fog végződni. Alekszej Navalnij katonai idegméreggel való megmérgezése nem maradhat a nemzetközi közösség válasza nélkül. A vegyifegyverek használata minden körülmények közt elfogadhatatlan, és a nemzetközi jog kirívó megsértésének számít. Ezért nemzetközi vizsgálatnak kell feltárnia azt is, megsértette-e Oroszország a Vegyifegyver-tilalmi Egyezményt.

NÉHÁNY NAPPAL EZELŐTT, MÁR AZ AMERIKAI KÜLÜGYMINISZTER IS ARRÓL BESZÉLT, HOGY NAVALNIJ MEGMÉRGEZÉSÉT VALÓSZÍNŰLEG MAGAS SZINTŰ OROSZ VEZETŐK IRÁNYÍTOTTÁK.

 

Később pedig már a Die Zeit is arról írt, hogy a német kormánynak kétsége sincs afelől, hogy az orosz kormánynak köze van a mérgezéshez. A külügyminiszterük hivatalosan úgy fogalmazott, hogy “sok jel utal” erre.

 






Nálunk pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta azt pénteken a 444.hu kérdésére válaszolva, hogy “örülünk, ha az Európai Uniónak van közös álláspontja, és nyilván ha a németek mondanak valamit amögött bizonyítékok is állnak. Minden olyan, az emberi egészség, különösen a szabad politikai véleménynyilvánítás elleni lépést elítélünk, ami ilyen eszközökkel valósul meg, bárki is tette”.

 

Navalnijt még augusztus 20-án mérgezték meg a repülőtéren, mikor Szibériából tartott hazafelé, és már a Moszkvába tartó gépen rosszul lett. Az ellenzéki politikust előbb hazájában kezelték, majd felesége kérésére átszállították Berlinbe. Hétfőn jelentették be, hogy egészségi állapota sokat javult, ezért felébresztik a mesterséges kómából.

AZ OROSZ ORVOSOK EGYÉBKÉNT MÉG AZT SEM ISMERTÉK EL, HOGY NAVALNIJT MEGMÉRGEZTÉK, A NÉMET VIZSGÁLATOK AZONBAN KIMUTATTÁK AZ IDEGMÉREG JELENLÉTÉT A SZERVEZETÉBEN.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top