Politika

A német döntés ellenére 20 000 néző előtt játsszák a budapesti Szuperkupa-döntőt

nyugatifeny.hu

Németország szerdán kockázatos területnek nyilvánította a magyar fővárost, ám úgy tűnik, ez nem befolyásolja a rendezvényt.






Az eredeti terveknek megfelelően, azaz továbbra is nézők előtt kívánja megrendezni a jövő csütörtöki Szuperkupa-mérkőzést az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Puskás Arénában.

 

A meccsen a Bajnokok Ligáját megnyerő Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla találkozik.

 

“Az UEFA kapcsolatban áll a Bayernnel, hogy a német hatóságok tegnapi döntése nyomán egyeztessen az utazó szurkolókkal”

– olvasható az UEFA közleményében.

 






A szervezet állásfoglalásával a német kormány szerdai bejelentésére reagált, amellyel kockázatos területnek minősítette Budapestet a koronavírus-járvány terjedése miatt.

 

Az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, és 72 órán belül koronavírustesztet kell végeztetniük.

 

A Puskás Aréna kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez

20 ezer nézőt

jelent.

 

Mindkét csapat részére 3-3 ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlásának lehetőségét pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből.

 

500 jegyet a magyar egészségügyi dolgozók között osztanak szét.






 

Az UEFA döntése értelmében a budapesti Szuperkupa-döntő kivételével az összes nemzetközi meccset zárt kapuk mögött kell megtartani.

 

A szövetség a találkozót afféle tesztnek szánja: ha a szervezők és a bevezetett intézkedések jól vizsgáznak, akkor esetleg megkezdődhet a nézők visszatérése a lelátókra.

 

(MTI / hvg.hu / Nyugati Fény / címlapkép: illusztráció)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top