Politika

Szerény nyereséggel zárják a szezont Mészáros Lőrincék balatoni kempingjei

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

A vártnál jobb eredménnyel zárhatja az idei szezont Magyarország legnagyobb kempinglánca, a Balatontourist, ami 25 százalékos vendégéjszaka-szám csökkenés mellett is szerény nyereséget jelent – közölte Vadászné Székely Orsolya marketingmenedzser az MTI kérdésére. Az, hogy a nettó szállásdíjbevételek csak kis mértékben maradnak el az előző évitől, a koronavírus-járvány beutazási korlátozásai ellenére, minden várakozást felülmúló eredmény, tette hozzá.






 

A Hunguest Hotels Zrt. leányvállalataként működő, a tőzsdei Opus Global Nyrt. tulajdonában lévő, vagyis Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Balatontourist kempinghálózata öt saját és öt franchise-rendszerben üzemeltetett egységből áll, amit a jövőben szeretne bővíteni. Nettó árbevétele tavaly meghaladta a 2 milliárd forintot.

 

Vadászné Székely Orsolya elmondta: a legfrissebb statisztikájuk szerint a cég üzemeltetett kempingekben a belföldi vendégéjszakák száma 18 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg a külföldieké 58 százalékkal csökkent.






 

A saját üzemeltetésű kempingekben tavaly a vendégéjszakák 43 százalékát adták a belföldiek és 57 százalékát a külföldiek, az idén viszont 67 százalékra nőtt a belföldiek aránya. Korábban a legnagyobb küldő országok között volt Hollandia és Dánia, ahonnan az idén ötödannyian jöttek. Ebben a szezonban külföldi vendégek elsősorban német, lengyel, cseh és osztrák területekről érkeztek. Mivel a magyarok körében népszerűbbek a fedett szálláshelyek a klasszikus kempingezéshez képest, a mobilházak és üdülőházak idén keresettebb szállástípusoknak számítottak, a nyár folyamán többször is megtelt az összes.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top