Politika

Kipofozzák a Felcsút közeli váli kastélyt

168ora.hu

Útépítés és a kastélyfelújítás várható a Felcsúthoz közeli Válon.

 






Szeptember 21-ig lehetett jelentkezni arra a tervezési pályázatra, melynek célja a váli Ürményi-Dreher-kastély és környezetének teljes megújítása – írja a Menedzser Fórum az MTI tudósításának alapján, amely a teljes bekerülési összeget 15 milliárd forintban nevezte meg.

 

A kastély felújítása a Pannónia Szíve Program keretében valósul meg, az előkészületeket 1,4 milliárddal támogatja a kormány. A kastélyban sörkertet, kültéri színpadot, kertmozit és kávézóteraszt terveznek, a Nagypincébe kézműves sörfőzdét, ami a Dreher-hagyományokat mutatja majd be, sőt pinceszínház, konferenciaterem és sör-wellness is tervben van.

 






A kastély felújítása mellett a Vereb-Vál-Gyúró-Etyek nyomvonalon

 

kialakítanak egy teljesen új, kétszer egysávos közutat, aminek köszönhetően a Váli völgy tovább fejlődhet, és felértékelődnek az ottani ingatlanok. A váli polgármester, Bechtold Tamás (Fidesz-KDNP) azt mondta, 35 éve várják, hogy megújuljon a kastély.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top