Politika

Hazudott Kásler, mégsem kapják meg a tanárok a teljes táppénzt

nyugatifeny.hu

Múlt héten még ezt ígérte a miniszter.


Több olyan pedagógus sem kapta meg a száz százalékos táppénzt, aki a munkahelyén kapta el a koronavírust – közölte az ATV Híradó kedden.

 

Kásler Miklós a múlt héten azt ígérte: a koronavírusos és a karanténban lévő tanárok is száz százalékos táppénzre jogosultak. Az erről szóló jogszabály viszont azóta sem jelent meg.

 


A humánerőforrás-miniszter egy múlt heti videójában úgy fogalmazott:

„Azok a pedagógusok, akik a munkahelyükön kapták meg a fertőzést, tehát Covid-pozitívak, ők teljes táppénzre jogosultak, de nemcsak ők, hanem a szoros kontaktjaik is, tehát mindazok a pedagógusok, akik a munkájukat az iskolában nem végezhetik, mert karanténban töltik az idejüket”

 

 

Most mégis úgy tűnik, nem mindenkinek jár a száz százalékos táppénz. Csak abban az esetben, ha a tankerület vagy intézményvezető is úgy akarja.

 

Pedagógusok Szakszervezete kedden levelet írt a miniszternek, amelyben a jogszabályi háttér azonnali rendezését sürgetik.

“Követeljük azt, hogy a kollegáink száz százalékos táppénzben részesüljenek, vagy pedig, ha az elsőkörös szűrésben megállapítják róluk, hogy veszélyeztetettek és megfigyelés alá karanténba helyezik, akkor pedig százszázalékos bért kapjanak, és ezt oldja meg a fenntartó”

– mondta Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.


 

Közben a másik szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levélben fordult Kásler Miklóshoz és Pintér Sándor belügyminiszterhez. Ebben egyebek mellett ingyenes tesztelést sürgetnek. Jelenleg ugyanis azt is nehéz bizonyítani egy tanárnak, hogy az iskolában fertőződött meg.

 

(via atv.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top