Politika

Jogi eljárást indít a TASZ az újságírók listázása miatt

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Eljárásokat indít a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) amiatt, hogy a külügyminisztérium listázta az újságírókat – jelentette be a civil szervezet a Facebookon.






 

Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a nagykövetségektől kért tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy tudomásuk szerint a fogadó ország az elmúlt években szervezett-e szakmai látogatást, továbbképzést, tanulmányutat magyar újságíróknak, voltak-e ilyen látogatások.

 

Az adatbázissal kapcsolatban megkerestük a tárcát, ahonnan azt válaszolták, hogy „A KKM – feladatából is adódóan – mindent megtesz a magyar belügyekbe történő külföldi beavatkozások ellen, az ilyen támadások mögött a tapasztalatok szerint általában Soros-szervezetek állnak”.






 

A TASZ szerint a minisztérium jogellenesen gyűjtött adatot magyar állampolgárokról gyűjtött adatot, és mint írják

Az eddigi tapasztalatok alapján tartani lehet attól, hogy a megszerzett információt újságírók vegzálására fogja felhasználni a kormány.

 

A civil szervezet ezért egy érintett újságíró bevonásával jogi eljárásokat kezdeményez, hogy kiderüljön, a minisztérium pontosan milyen adatokat gyűjtött és azokat mire használták fel.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top