Politika

Kiderült, mit titkolnak a karanténba került fideszes kormánytagokról!

Pestibulvar.hu

Nagy valószínűséggel a karanténba került kormánytagokat nem ellenőrzik a rendőrök. Amikor ugyanis erről kérdezték a belügyi államtitkárt, Kontrát Károly egy egyszerű „igen” vagy „nem” helyett látványosan mellébeszélt.

 


Úgy látszik, a karantén csak az egyszerű emberek számára szigorú előírás, a Fidesz-kormány tagjaira más szabályok vonatkozhatnak. Erről árulkodik, hogy miután több kormánytag is karanténba került, mert érintkeztek az igazoltan fertőzött Hollik Istvánnal, a fideszes belügyi tárca nem volt hajlandó elárulni, hogy ellenőrizték-e őket a rendőrök a karanténjuk alatt. Pedig a Népszava szerint a jobbikos Stummer János nagyon egyszerű kérdést tett fel Pintér Sándornak:

„ELLENŐRIZTÉK-E A HATÓSÁGOK, S HA IGEN, MELY’ KORMÁNYTAGOKNÁL ÉS HÁNY ALKALOMMAL A HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉN SZABÁLYAINAK BETARTÁSÁT?”

 


Bár a kérdés egyáltalán nem bonyolult, a Pintér helyett válaszoló Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár mégsem reagált rá érdemben. Helyette elképesztő mellébeszélést produkált, ami régi módszere a Fidesznek.

A TRÜKK LÉNYEGE, HOGY A VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOKAT KEZDIK IDÉZNI, AMITŐL ÚGY TŰNIK, MINTHA MONDANÁNAK VALAMIT.

 

Kontrát például az egyszerű válasz helyett arról értekezett, hogy „a járványügyi hatóság az – általa kijelölt karanténba vagy hatósági házi karanténba történő helyezésről szóló határozatot a kijelölés szerint – illetékes helyi rendőri szervhez továbbítja, és az ellenőrzést a helyi rendőri szerv hajtja végre. A hatósági házi karantén szabályok betartására vonatkozó ellenőrzések kellő gyakorisággal, a szolgálati feladatok rangsorolásával, szigorú rend szerint valósulnak meg.”

Vagyis arra kérdésre, hogy ellenőrizték-e a rendőrök a kormánytagok karanténját, az államtitkár nem válaszolt. Ennek pedig csak egy oka lehet: az, hogy valószínűleg

A KORMÁNYTAGOK KARANTÉNJÁT A RENDŐRSÉG NEM ELLENŐRIZTE.

 

Ha ugyanis Varga Judithoz vagy Gulyás Gergelyhez bekopogott volna a hatóság, Kontrát Károly nyugodtan és büszkén leírhatta volna, hogy milyen példamutató módon viselkednek a kormány tagjai és az őket ellenőrző hatóság. De vélhetően

AZ ÁLLAMTITKÁR HAZUDNI NEM MERT, AZ IGAZSÁGOT PEDIG NEM AKARTA ELÁRULNI.

 


Így aztán maradt a homályos mellébeszélés – ami szinte egyenlő a beismeréssel. Az egyszerű emberek pedig ismét leckét kaphattak abból, hogy a törvényi előírások betartását csak rajtuk kérhetik számon, a fideszes politikusokra egészen más szabályok vonatkoznak. Ezt azért jó, ha minél többen tudják…

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top