Politika

Szembesítés: ezt tette Orbán 2003-ban, akkor semmi baja nem volt vele

Pestibulvar.hu

“A munka elvégezve: a Jobbiktól az LMP-ig mindenki bedarálva és betöltve, mint a kolbász. Az egykor önálló identitással bíró közösségeket felváltotta a Soros-hálózatot kiszolgáló baloldali népfront.” – írta politikai évadnyitó írásában Orbán Viktor. Tudja jól, miként működik ez, legelőször ő töltött ledarált pártokból kolbászt a hazai politikában.

 


De nézzük csak, miről feledkezik meg, vagy inkább mire emlékszik nagyon is Orbán. Az mindenki számára ismert tény, hogy a Liberális Internacionálé alelnöki székéből fordult át a keresztény-konzervatív oldalra, de arra már kevesebben emlékeznek, hogy a Fidesz Polgári Pártból hogyan csinált Fidesz Polgári Szövetséget.

 

A recept egyszerű volt: libernyákként köss kormánykoalíciót konzervatívokkal (Orbán egészen 200-ig volt libernyák alelnök, első kormányzásának félidejéig), majd daráld le őket, aztán töltsél belőlük jobboldali népfront kolbászt. Így végezte ki az MDF-et és a kisgazdákat, majd a belőlük széthullott szervezetekből

MEGTÖLTÖTTE A SAJÁT, MAI NAPIG A PARLAMENTBEN CSÜCSÜLŐ KOLBÁSZÁT!

 

Hozzávalók:

  • Fidesz,
  • Keresztény-demokrata Néppárt
  • Kisgazda Polgári Egyesület
  • Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége
  • Nemzeti Fórum
  • Magyar Kereszténydemokrata Szövetség
  • Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja
  • Lungo Drom.

 

Mindezeket a marginális, társadalmi támogatottsággal alig rendelkező szervezeteket gyűrte 2003-ban szövetséggé, melynek képviselői mai is ott ülnek a parlamentben, igaz Fidesz-KDNP színekben, nehogy valaki is tudjon eredeti szervezeti hovatartozásukról. Orbán tudja, hogy most az ellenzéki oldalon nem az ő szövetségéhez hasonló, csak az ő kegyelméből létező szervezetek fogtak össze, hanem

ERŐS, LÉTEZŐ TÁMOGATOTTSÁGÚ PÁRTOK,

melyek szövetsége el tudja söpörni a 2010-es fülkeforradalmat annak minden szemetével együtt. Nemhiába kezdett el hirtelen foglalkozni a kormánymédia az ellenzéki összefogás kérdésével, tudatosan megpróbálni lejáratni a szereplőket és éket verni közéjük.


 

A végjáték elkezdődött. Orbán érzi a tétet, írása szerint újra a szabadságért kell majd harcolni 2022-ben, ami nem is áll távol a valóságtól. Sokaknak kijár majd a szabadságvesztés egy kormányváltás után.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top